Sindicalistul Torop: „Ne dorim reintroducerea tichetelor de vacanţă!”

315

Posibilitatea reintroducerii tichetelor de vacanţă, începând de anul viitor, îi bucură nespus pe bugetarii gorjeni. Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din SANITAS DGASPC Gorj apreciază demersul guvernanţilor, spunând că astfel s-ar elimina discriminarea între angajaţii instituţiilor care realizează venituri şi cei ai instituţiilor care nu produc venituri; la rândul său, Torop este unul dintre militanţii eliminării discriminării bugetarilor.

Potrivit unei măsuri a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, tichetele de vacanţă ar putea fi reintroduse începând de anul viitor. Aceste tichete au fost introduse în anul 2009 şi interzise în 2010 instituţiilor publice. Interdicţia a fost prelungită succesiv pentru următorii doi ani. În prezent, ordonanţa de urgenţă din 2009 prin care tichetele de vacanţă au fost introduse se află în dezbaterea comisiei parlamentare din Camera Deputaţilor. Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) doresc să depună mai multe amendamente. Pentru ca bugetarii să primească din nou aceste tichete, este necesar ca amendamentele să fie introduse în proiectul de lege, aprobate în plenul Parlamentului şi promulgate de preşedinte.

Torop: „Milităm pentru eliminarea discriminării”
Bugetarii gorjeni speră ca tichetele de vacanţă să fie reintroduse cât mai curând, cu atât mai mult cu cât, valoare de care ar beneficia o persoană ar fi de 3.600 de lei, respectiv trei salarii medii pe economie. Liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din SANITAS DGASPC Gorj consideră că este o măsură extraordinar de bună pentru bugetari. „Noi chiar dorim acest lucru şi odată cu reintroducerea tichetelor de vacanţă s-ar elimina discriminările între angajaţii instituţiilor publice care produc venituri proprii şi cei ai instituţiilor care nu produc venituri. Milităm şi noi pentru eliminarea discriminării angajaţilor”, menţionează Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din SANITAS DGASPC Gorj.
Trebuie amintit faptul că, în lipsa tichetelor de vacanţă, dar şi a biletelor subvenţionate pentru bugetari, conducerea SANITAS a reuşit să obţină vacanţe reduse pentru sindicaliştii săi, prin negocieri directe purtate cu furnizorii de servicii turistice. Totuşi, reintroducerea tichetelor de vacanţă ar însemna un beneficiu deosebit de important pentru toţi bugetarii, indiferent de apartenenţa sindicală sau de instituţia angajatoare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here