Mii de solicitări la Ambulanţă şi SMURD

337

Echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi cele ale Serviciului Medical de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) au răspuns la mii de solicitări în ultimele luni. Dacă echipajele SMURD au intervenit la 769 de cazuri de la începutul acestui an, intervenţia Ambulanţei a fost solicitată în peste 5000 de cazuri, asta doar în lunile iunie şi iulie.

Mii de gorjeni au apelat numărul de urgenţă pentru a solicita intervenţia unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj în ultimele două luni. Astfel, potrivit managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj, în lunile iunie şi iulie medicii de pe ambulanţe au răspuns la peste 5000 de solicitări. „Am avut 2697 de solicitări în luna iunie şi 2745 de solicitări în luna iulie. În medie am avut 89 de solicitări/zi în iunie şi 90 în iulie.”, a precizat Marinică Niculescu, managerul SJA Gorj.

769 de intervenţii SMURD
De la începutul anului şi până în prezent, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au intervenit la 769 de cazuri, 42,71% dintre solicitări fiind pentru pacienţi cu diverse afecţiuni medicale. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu, din totalul de solicitări, 761 solicitări au fost pentru ajutor medical de urgenţă, şase pentru descarcerare accidente rutiere şi două solicitări pentru asistenţă – salvare persoane. „Am avut şi 15 solicitări nejustificate, adică ne-au chemat degeaba, au mai fost 15 solicitări la care ne-au întors din drum. Din totalul de 769 am avut 325 pentru afecţiuni medicale, adică 42,71%, traumatisme 138 cazuri cu un procent de 18,13%. Am mai intervenit, de la începutul anului şi până în prezent, la 84 de cazuri de afecţiuni cardiace. Au fost şi trei apeluri false”, a spus Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Gorj funcţionează cu trei ambulanţe de tip „B2”, operaţionalizate la Detaşamentul de Pompieri Târgu-Jiu, Detaşamentul de Pompieri Motru şi Secţia de Pompieri Turceni, ambulanţe care sunt constituite dintr-un comandament de echipaj şi doi paramedici/tură, toţi trei fiind pompierii special instruiţi în acordarea primului ajutor.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here