Instruiţi pentru caniculă

298

Subprefectul Judeţului Gorj, Sorin Arjoca, împreună cu membri Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, au participat ieri la videoconferinţa condusă de ministrul delegat pentru administraţie, Victor Paul Dobre. În cadrul videoconferinţei au fost analizate activităţile şi măsurile ce trebuie luate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, în vederea desfăşurării normale a activităţilor economice şi sociale în situaţia înregistrării unor temperaturi ridicate.

Videoconferinţa a fost urmată de o şedinţă extraordinară a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Pentru gestionarea corespunzătoare a posibilelor situaţii de urgenţă ce se pot manifesta ca urmare a avertizărilor de caniculă au fost avertizate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi s-a instituit serviciul de permanenţă la nivelul primăriilor.
Subprefectul judeţului Gorj, Sorin Arjoca, a solicitat tuturor membrilor C.J.S.U. Gorj să se mobilizeze pentru prevenirea situațiilor deosebite și să comunice imediat Instituției Prefectului și Inspectoratului pentru Situații de Urgență orice problemă apărută.

Controale la alimente
În perioada în care se înregistrează temperaturi ridicate vor fi verificate, de instituţiile cu atribuţii în domeniu, dacă sunt respectate condițiile igienico-sanitare din unitățile cu profil alimentar.
Inspectoratul Teritorial de Muncă va desfăşura acţiuni de control pentru a stabili dacă angajatorii respectă măsurile legale pentru perioadele cu temperaturi extreme. În cadrul şedinţei a fost prezentat conţinutul Avertizării Meteorologice –Cod Portocaliu valabilă în zilele de luni şi marţi.
A.B.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here