Peste 4000 de elevi vor susţine Evaluarea Naţională

310

_MG_8587Doar câteva zile îi mai despart pe absolvenţii claselor a VIII-a de primul examen important din viaţa lor – Evaluarea Naţională. Peste 4000 de elevi gorjeni s-au înscris la Evaluarea Naţională, ei urmând să susţină probele scrise în cele 87 de centre de examen stabilite la nivelul judeţului Gorj.

După opt ani de studiu, elevii claselor a VIII-a vor trece săptămâna viitoare prin emoţiile primului examen serios din viaţa lor, având astfel ocazia să-şi testeze cunoştinţele acumulate până în prezent. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, aproximativ 4140 de candidaţi s-au înscris anul acesta la Evaluarea Naţională. Ei vor trebui să susţină două probe scrise, una la limba şi literatura română şi una la matematică, probe ce se vor desfăşura în zilele de 25, respectiv 27 iunie. Rezultatele se afişează pe 29 iunie. În aceiaşi zi, între orele 14:00 şi 18:00, elevii nemulţumiţi de rezultate vor putea depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate până în 1 iulie, iar rezultatele finale după contestaţii se vor afişa în data de 2 iulie. La nivelul judeţului Gorj, au fost stabilite 87 de centre de examen şi 21 de centre de comunicare, acestea din urmă urmând a primi subiectele pentru cele două probe scrise ale Evaluării Naţionale, pe care le vor transmite şcolilor arondate. În ceea ce priveşte corectarea lucrărilor, acest lucru se va face în trei centre de evaluare: Şcoala Generală „Sfântul Nicolae”, Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” şi Şcoala Generală „Constantin Brâncuşi”.

Probele încep la ora 09:00

Probele scrise pentru Evaluarea Naţională încep la ora 09:00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine examenul. Elevii nu au voie să intre în sală cu niciun fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Elevii surprinşi cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, alte materiale sau instrumente care ar putea fi folosite pentru copiat sau mijloace de comunicare cu exteriorul, cei surprinşi copiind în timpul desfăşurării Evaluării Naţionale, comunicând cu ceilalţi elevi sau comiţând alte fapte menite să le favorizeze rezolvarea subiectelor, primesc nota 1 (unu) la lucrarea respectivă; tentativa de fraudă se pedepseşte în acelaşi mod. De asemenea, în situaţia în care frauda este dovedită după evaluarea lucrării, nota obţinută prin fraudă se anulează şi se înlocuieşte cu nota 1 (unu). Şansele ca elevii să reuşească să copieze sunt cu atât mai mici cu cât în centrele de examen pentru Evaluarea Naţională au fost instalate nu mai puţin de 252 de camere video.

Preşedinţii centrelor de examen, instruiţi duminică

La sfârşitul acestei săptămâni, va avea loc, în amfiteatrul de la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu, instruirea preşedinţilor din centrele de examen, centrele de comunicare şi centrele de evaluare cu privire la desfăşurare examenului de Evaluare Naţională 2012. În aceeaşi zi se va desfăşura instruirea şi repartizarea profesorilor evaluatori pe centre de examen.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here