Ziua Internaţională a Copilului, încărcată de acţiuni la Târgu-Jiu

300

ziua incarcata pt cei mici 1Primăria Municipiului Târgu-Jiu organizează şi în acest an un program special cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, ce va avea loc mâine, 1 iunie. De la desene pe asfalt, şi până la piese de teatru şi tombole, programul se va dovedi a fi unul foarte atractiv atât pentru copiii din municipiu, cât şi pentru părinţii acestora.

Potrivit Elenei Ungureanu, secretarul Primăriei Târgu-Jiu, manifestările specifice vor începe chiar cu o zi înainte când în şcolile şi grădiniţele din municipiu se va ţine o serie de spectacole dedicate acestei zile. De asemenea, programul de 1 Iunie, debutează vineri, chiar de la orele dimineţii cu întrunirea Consiliului Local al Copiilor, compus din preşedinţii Consiliilor Elevilor din fiecare şcoală. “Vor avea loc şi o serie de audienţe speciale pentru copii acordate de primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, direct la sediul instituţiei noastre. Aşteptăm ca elevii să vină cu propuneri ca şi în anii trecuţi, pe care multe le-am materializat, iar la altele încă lucrăm spre a le pune în practică. La şedinţă va participa şi primarul şi suntem siguri că elevii vor veni cu probleme absolut serioase care uneori nu ne-au trecut prin cap nici măcar nouă, adulţilor”, a declarat Elena Ungureanu. Dacă vremea va fi una favorabilă, majoritatea manifestărilor se vor desfăşura la scena din Parcul Central, în caz contrar, acţiunile se vor ţine la Sala Sporturilor. Astfel, de la orele 9:30, cu un spectacol oferit 1iunieede Şcoala Populară de Artă, dar şi cu un teatru de păpuşi oferit de trupa „Pinocchio”, de la orele 10:00, Şcoala de Teatru şi Comunicare va face cu copiii participanţi ca şi spectatori o serie de exerciţii de improvizaţie, menite să antreneze atenţia şi spiritul de observaţie al copiilor. Palatul Copiilor Târgu-Jiu va pune în scenă piesa „Păcală”, precum şi dansuri pe muzică uşoară şi exerciţii de gimnastică aerobică. De la orele 12:30, copiii din grădiniţe vor susţine o paradă îmbrăcaţi în diverse costumaţii.

Demonstraţii de echipamente

„În paralel, în Parcul Central, pe anumite alei, se vor ţine concursuri de desene pe asfalt şi competiţii de biciclete şi triciclete. Până la orele 13:00, va funcţiona şi o alee a animatorilor cu standuri special amenajate unde copiii pot avea parte de caricaturi făcute de Aurelian Şuţă, picturi pe faţă, ateliere de creaţie, un stand de modelat baloane, unul de donaţii pentru câteva cazuri de copii cu boli grave pe care vrei să-i ajutăm şi sperăm să strângem ceva fonduri pentru ei. De asemenea, va exista un panou pictat în faţa căruia copiii se pot fotografia, precum şi un stand cu sfaturi practice pentru mămici şi copii”, a declarat Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu. De la orele 18:00, în Piaţa Prefecturii va avea loc o demonstraţie cu tehnică şi echipamente, la care vor participa reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Salvamontului. Aceasta va fi urmată de un spectacol popular oferit de Şcoala Populară de Artă, Palatul Copiilor şi Şcoala de Teatru de Comunicare, iar seara se va încheia cu un bal mascat, o tombolă cu premii şi discotecă în aer liber în amfiteatrul din zona centrală, premiul cel mare pus la bătaie fiind o bicicletă. Consilierii municipali târgujieni au aprobat la începutul acestei săptămâni o hotărâre ce prevede alocarea unei sume de la bugetul local pentru organizarea manifestărilor de 1 Iunie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Este vorba despre suma de 5.000 de lei, bani ce vor fi suportaţi din bugetul local pe anul 2012, din prevederile capitolului 67.02 „Cultură, recreere şi religie”.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here