Pachete cu haine şi mâncare pentru persoanele nevoiaşe

303

ceai (1)Reprezentanţii Poliţiei Locale au desfăşurat marţi seară o acţiune umanitară pentru a veni în ajutorul persoanelor nevoiaşe care trăiesc în cartierul Iezureni, cărora le-au dus pachete cu mâncare şi haine. De asemenea, poliţiştii locali au trecut marţi seară şi pe la gara din municipiu pentru a le oferi celor care aşteptau trenul câte un pahar cu ceai cald.

Poliţia Locală a continuat marţi acţiunile menite să vină în sprijinul cetăţenilor din municipiul Târgu-Jiu. Primii care au primit vizita poliţiştilor locali au fost cei care locuiesc în cartierul social Iezureni. Aceştia au primit pachete cu haine şi mâncare, precum şi asigurări din partea şefului ceai (2)Poliţiei Locale că în zilele următoare vor primi şi lemne pentru a putea face faţă temperaturilor tot mai reci din această iarnă. „E groaznic de frig. Oamenii trăiesc în condiţii de Siberia. Mulţumim lui Dumnezeu că mai sunt sănătoşi şi au avut posibilitatea, prin grija Primăriei să treacă de jumătatea iernii. Mai este până la primăvară, mai au nevoie de lemne şi de ajutor în această perioadă. În urma analizei făcute cu domnul primar, noi am identificat mai multe familii pe raza municipiului Târgu-Jiu la care ne deplasăm periodic. Mulţumesc unor oameni deosebiţi din Târgu-Jiu, agenţi economici, care ne-au înţeles solicitările şi ne ajută ca în zilele în care venim acolo unde ajungem să putem să le aducem o mâncare caldă acestor oameni. Vom continua acţiunile şi în zilele următoare. Desfăşurăm în mod frecvent acest gen de acţiuni, de a merge în cartiere, de a veni la aceşti oameni, de a sta de ceai (3)vorbă cu dumnealor, de a le prelua nevoile şi necazurile şi de a-l informa pe domnul primar Florin Cârciumaru, urmând să se facă de fiecare dată o analiză şi de a se stabili priorităţile pentru a fi rezolvate. Le-am adus şi haine, le-am adus şi pături, aducem câte puţin. Nu avem un fond, nu avem bani prevăzuţi pentru aşa ceva. Am adus pături şi haine de la un agent economic, un om care a înţeles şi ne-a spus că ne va ajuta şi în continuare şi sigur vor fi mai mulţi cei care ne vor ajuta”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale. Oamenii s-au arătat mulţumiţi de ajutorul primit din autorităţilor locale, cu atât mai mult cu cât mulţi dintre ei nu au nici măcar lemne suficiente pentru a putea trece de iarnă. „Stau în frigul ăsta cu un copil handicapat; are 14 ani, nu merge, nu vorbeşte. Nu am lemne şi la frigul de afară …vă daţi seama. Mi-a mai adus cineva nişte lemne şi mai fac ceaifocul în sobe să ne încălzim”, s-a plâns una dintre persoanele pe la care au trecut marţi poliţiştii locali.

Ceai cald pentru călătorii din Gară

De la Iezureni, poliţiştii locali au mers în gara din municipiu pentru a oferi celor care aşteptau trenul un pahar cu ceai cald. Potrivit şefului Poliţiei Locale, s-a stabilit că oamenii legii să treacă din trei în trei ore prin gară pentru a aduce ceai acelora care uneori sunt nevoiţi să aştepte ore în şir pentru a găsi un mijloc de transport spre casă: „Se pare că mai sunt trenuri întârziate, sunt oameni care au pierdut trenurile şi aşteaptă în gară. Le-am oferit un pahar de ceai. Am stabilit împreună cu Biroul Transporturi Feroviare să venim din trei în trei ore să aducem ceai. Atunci când mergem la agenţii noştri din teren, vom aduce şi în gară pentru cetăţenii care mai aşteaptă până dimineaţă un mijloc de transport spre domiciliu”, a precizat Ion Tudor. Printre cei care au primit un pahar cu ceai cald a fost depistat şi un târgujian care avea de gând să-şi petreacă noaptea în gară din cauză unor probleme pe care le avea acasă. Un echipaj al Poliţiei Locale l-a preluat pe bărbat pentru a-l transporta la domiciliu, urmând ca în cazul în care acesta nu putea să rămână acolo, poliţiştii să-l ducă la Casa Iris. „O să vă ducă maşina noastră acasă. Dacă sunt probleme acolo, vă duce la Casa Iris, să nu rămâneţi în gară la noapte”, i-a spus şeful Poliţiei Locale bărbatului. Acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here