Ion Măruţă: “Sunt extrem de nemulţumit de cum sunt tratate procesele”

323

Ion MarutaLa o jumătate de an după ce a introdus la Tribunalul Gorj acţiunile pentru recuperarea drepturilor salariale ale celor 21 de foşti angajaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu (Sadu), Ion Măruţă – preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj se declară extrem de nemulţumit de modul în care sunt tratate aceste procese.

Totuşi, Măruţă nu şi-a pierdut speranţa şi crede că sindicaliştii săi vor câştiga, dar crede că procesul va fi greu şi de lungă durată.

Sindicatul „Sănătatea” Gorj a introdus, la sfârşitul lunii mai 2011, la Tribunalul Gorj, acţiunea pentru recuperarea drepturilor celor 21 de salariaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu (Sadu), care au intrat în şomaj odată cu închiderea unităţii spitaliceşti. Sindicaliştii au de recuperat aproximativ 8 miliarde de lei vechi, reprezentând diferenţa de bani corespunzătoare sumelor compensatorii ce le reveneau angajaţilor după încetarea activităţii la Spitalul Bumbeşti-Jiu.

Aceeaşi speţă, soluţii diferite

După o jumătate de an de la introducerea acţiunilor în instanţă, liderul sindical Ion Măruţă constată cu profundă dezamăgire că judecătorii au dat soluţii diferite, deşi este vorba despre aceeaşi speţă. “Până în prezent, în procesul celor 21 de persoane disponibilizate de la Spitalul Sadu avem nouă admise, patru suspendate, trei cu termen în 15 decembrie şi cinci cu termen în 19 ianuarie 2012. Sunt extrem de nemulţumit Pagina 5de modul în care sunt tratate procesele de către judecătorii Tribunalului Gorj, având în vedere că au de judecat aceeaşi cauză, iar unii dintre ei refuză să se pronunţe”, precizează Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj. Jurist de meserie, Măruţă susţine că “este o speţă atât de simplă, dar instanţa gorjeană o face să fie grea. Astfel se creează o imagine proastă a justiţiei, dar asta e realitatea”.

Proces de lungă durată

Încă de la început, liderul sindical Ion Măruţă a bănuit că acesta va fi un proces de durată. Bănuiala sa este confirmată acum. Totuşi, el nu şi-a pierdut speranţa şi încă mai crede în şansa sindicaliştilor săi. “Sper să le câştigăm pe toate, dar va fi greu şi de lungă durată întreg procesul. La cele nouă cauze admise s-a declarat recurs, la celelalte aşteptăm decizia instanţei”, a declarat Măruţă. Reamintim că Spitalul Bumbeşti-Jiu a fost închis la 1 aprilie 2011, ca urmare a propunerii Ministerului Sănătăţii de a-l transforma în cămin de bătrâni. După închiderea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, personalul medical a fost redistribuit la unităţile spitaliceşti din judeţ, iar restul angajaţilor au fost disponibilizaţi. Actualii şomeri de la spitalul Sadu, membri ai Sindicatului „Sănătatea” Gorj îşi cer, în instanţă, drepturile băneşti ce li se cuvin şi sunt hotărâţi să nu renunţe până când nu câştigă aceste procese.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here