Gorjenii, buluc la tigăile LIDL

313

lidlInaugurarea primului supermarket nemţesc din Târgu Jiu nu s-a făcut ieri fără deja tradiţionala buluceală românească, sute de gorjeni înghesuindu-se pentru a prinde una, două sau 10-15 tigăi vândute la ofertă. Doar 10 lei a costat una, preţul respectiv scoţându-i din minţi pe potenţialii clienţi.

Deşi afară era un ger mai ca la Bobotează, minus 5 grade Celsius, la ora 6.00 şi-au făcut apariţia primii clienţi, care s-au aşezat cuminţi la coadă. Erau trei pensionare care în minutele următoare au văzut cum în spatele lor se aşează alte zeci de persoane. După o oră şi ceva coada număra sute de oameni, organizatorii apelând la Poliţia Locală pentru a fi păstrată ordinea şi liniştea. Comandantul acestei instituţii, Ion Tudor, i-a avertizat pe „codaşi” că dacă se vor înghesui vor fi îndepărtaţi, reuşindu-se astfel o păstrare a controlului mulţimii.

 

Evident că nu au lipsit episoadele de genul „eu am fost prima” sau „nu mai împingeţi aici că sunt bolnavă”, replici care puteau fi auzite şi în interiorul magazinului, la standul de tigăi, normal. Bărbaţi şi femei, copii şi pensionari, cu toţii au mers ca hipnotizaţi spre grămada de câteva sute de tigăi ieftine, în câteva minute culoarele dintre rafturi fiind blocate de cărucioarele cu care intraseră clienţii. Unii au apucat să ia şi peste 10 tigăi, alţii s-au mulţumit cu alte oferte. „Un binoclu, asta am apucat. L-am luat pentru copil să se joace cu el acasă, că e tot la preţ de tigaie şi e la reducere”, a spus un bărbat. Altul a comentat hâtru că tigăile trebuiau să aibă şi nişte fripturi în ele, nimeni negândindu-se însă că e nevoie de o asemenea „ofertă”.

Bătălie pe tigăi a fost şi la Constanţa, unde Lidl a inaugurat ca şi la Târgu Jiu un magazin similar. Oficialii din Gorj spun că îi aşteaptă pe gorjeni în fiecare zi pentru că ofertele vor continua şi în perioada următoare, zilele de luni şi joi fiind cele ale ofertelor speciale.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here