23 de absolvenţi, promovaţi după contestaţii

368

Picture 010Reevaluarea lucrărilor la examenul de bacalaureat nu a îmbunătăţit cu mult procentul de promovabilitate înregistrat la nivelul judeţului Gorj. După afişarea rezultatelor contestaţiilor, numai 23 de elevi au reuşit să-şi vadă numele pe lista celor care au promovat BAC-ul.

Cei peste 400 de candidaţi care au depus duminică contestaţii, nemulţumiţi de notele obţinute la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, au aflat ieri dacă au promovat sau nu. Afişarea rezultatelor contestaţiilor au fost însă motiv de bucurie numai pentru 23 din totalul de 413 candidaţi care au cerut reevaluarea lucrărilor. Ba mai mult, au existat cazuri ale unor candidaţi care s-au trezit cu o notă mai mică după ce lucrările lor au fost recorectate. Potrivit inspectorului şcolar Marius Staicu, majoritatea candidaţilor care au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat după contestaţii aveau medii între 5,50 şi 6: “În urma recorectării lucrărilor, au promovat 23 dintre cei 413 candidaţi care au depus contestaţii. Majoritatea candidaţilor care au promovat după reevaluarea lucrărilor aveau medii între 5,50 şi 6 şi nu aveau nevoie decât de 50 de procente pentru a promova”, a declarat acesta. În total, notele a peste 100 de lucrări au fost modificate după contestaţii, existând atât note mai mari, cât şi note mai mici. Mărirea notelor nu a fost mai mare de un punct şi jumătate, astfel că în cazul celor care au obţinut note foarte mici, mărirea mediei nu le-a adus o diplomă de bacalaureat. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, procentul de promovabilitate, raportat la numărul elevilor prezenţi la examene, a crescut cu 0,8%, adică de la 18,10% la 18,90%.

A picat BAC-ul după contestaţii

Depunerea unei contestaţii înseamnă totuşi să-ţi asumi şi riscul de a obţine o notă mai mică după recorectare. A aflat asta pe pielea lui un tânăr din Gorj căruia contestaţia depusă nu numai că i-a adus o notă mai mică, ci şi un nou eşec la examenul de bacalaureat. În urma afişării rezultatelor parţiale, acesta a aflat că a obţinut media 6. Nemulţumit de rezultat, tânărul a depus contestaţie în speranţa că va obţine o medie mai mare. Din păcate, după reevaluarea lucrării, a obţinut o medie sub 6, ceea ce înseamnă că va trebui să aştepte până la anul pentru a obţine o diplomă de bacalaureat. Aproape 3200 de absolvenţi au susţinut examenul de bacalaureat în toamna acestui an. Numai 456 de elevi au reuşit însă să obţină o diplomă de bacalaureat. De asemenea, a fost înregistrat un număr de 667 de absenţi iar 4 candidaţi au fost eliminaţi din examen după ce au fost prinşi încercând să copieze. Dintre elevii promovaţi, 390 au luat note între 5 şi 6, iar alţi 62 între 7 şi 8. Patru elevi au reuşit să obţină note între 8 şi 9, cea mai mare medie obţinută de un candidat fiind 8,75.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here