Caragea şi Dumitraşcu, vară cu buzunarele pline

315

carageaTransparenţa la nivel de instituţie a fost cea care aproape i-a pus la punct lună de lună pe şefii structurilor MAI din Gorj, aceştia fiind nevoiţi să afişeze tabelele cu veniturile salariale nete ale personalului.

 

 

Chiar dacă nu sunt la zi cu acestea, este clar că şefilor din Poliţie şi celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) nu le-a mers prea rău în ciuda crizei care a afectat cu precădere oamenii de rând şi ei şi-au putut face vacanţele în tihnă şi cu portofelul plin.

 

 

La Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, ultimele venituri făcute publice sunt din luna iunie şi totuşi destul de mărişoare, chiar şeful Inspectoratului fiind în topul celor mai bine plătiţi salariaţi din structura MAI a judeţului. Viorel Caragea, şeful IPJ Gorj a câştigat în prima lună a verii suma de 5.252 lei, iar Ion Frăţilescu, prim adjunct al comisarului de poliţie, ce a fost destituit cu câteva zile în urmă, a luat un venit net de 5.213 de lei, iar celălalt adjunct al IPJ liviu dumitrascuGorj, Ion Voinescu a primit 3.269 lei. Potrivit datelor făcute publice pe site-ul instituţiei, şeful Poliţiei municipiului Târgu-Jiu, comisarul-şef Mihai Birău a primit “în mână” în luna iunie suma de 4.951 de lei, iar adjunctul său a luat 3.631 lei. Un salariu de 4.753 de lei a primit şi Cornel Ionete, şeful Poliţiei Municipiului Motru, adjunctul său primind 3.546 de lei. Şefii posturilor de poliţie orăşeneşti au primit un salariu între 2.118 şi 3.242 de lei. Şi şefii de serviciu au salarii chiar şi de până la 4.500 de lei, cel mai mic venit al unui astfel de angajat fiind de 3.216 lei.

Dumitraşcu, depăşit de Şuţă

Salarii de mii de lei au ajuns luna trecută şi în buzunarele şefilor ISU Gorj, astfel că vara a fost una profitabilă pentru aceştia şi nu au stat cu frica în sân că nu îşi vor putea face vacanţele în destinaţiile dorite. Astfel, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Liviu Dumitraşcu, a ieşit în dezavantaj faţă de prim adjunctul său Traian Şuţă. Şi asta deoarece inspectorul şef a avut în luna iulie un venit net de 3.788 de lei, în timp ce Şuţă a câştigat 4.439 de lei, iar Dănuţ Blidea, adjunct al inspectorului şef a avut un salariu de 3.373 de lei. Şefii de serviciu au primit chiar şi salarii de peste 2.600 de lei, în timp ce veniturile ofiţerilor au ajuns la 2.976 de lei, iar ale subofiţerilor sub această cifră. Comandanţii de detaşament au câştigat în iulie puţin peste 2.500 de lei, iar cele mai mici salarii de la Serviciul Judeţean de Pompieri s-au regăsit la civili care au câştigat în luna trecută salarii cuprinse între 471 şi 1.802 de lei.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here