Număr dublu de admişi din Gorj, la Academie

322

academia_de_politieCu toate că promovabilitatea la examenul de bacalaureat de anul acesta a fost cea mai mică din istoria judeţului Gorj, la examenul pentru admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, absolvenţii gorjeni s-au făcut remarcaţi. Un număr dublu de tineri, faţă de anii precedenţi, au reuşit să obţină un loc, după examenele dificile pe care le-au susţinut.

Bătaie mare şi anul acesta pe locurile de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. Cu toate că au fost mai puţine locuri faţă de anii precedenţi, absolvenţii gorjeni au fost mai bine pregătiţi şi au reuşit să fie admişi. Anul acesta şi numărul persoanelor înscrise a fost mai mare. „Din cei 78 de tineri înscrişi la Inspectoratul de Poliţiei Judeţeană Gorj, după contravizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice, au mai rămas 43 de concurenţi. Dintre aceştia, patru au fost admişi la Poliţie -Drept, 10 la Poliţie – specializarea ordine şi siguranţă publică şi doi la Facultatea de Arhivistică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj, Daniel Tică. Printre viitorii poliţişti, se numără şi Lavinia Dragoescu, care a reuşit să intre la Poliţie – Drept, cu media 9,10, la limba română obţinând 9,40, la istorie 9,40 iar la limba străină a obţinut 8,50. În anul 2010, au fost 28 de candidaţi admişi, reprezetând cam 10% din numărul de absolvenţi înscrişi, iar în acest an au fost admişi 33% din numărul de înscrişi.

Şi viitorii jandarmi, s-au făcut remarcaţi

Şi absolvenţii care au ales specializarea Jandarmerie, din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti s-au făcut remarcaţi. „Anul acesta au fost înscrişi 35 de candidaţi, 30 de băieţi şi 5 fete. Dintre aceştia, 10 au fost admişi la specializarea Jandarmerie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie, Alin Ivan. Numărul absolvenţilor care au reuşit să treacă de examenele dificile este dublu faţă de anii precedenţi. Dacă în urmă cu doi ani au fost admişi şase elevi, anul trecut au prins loc doar cinci absolvenţi. Rezultatele sunt parţiale, absolvenţii având două zile la dispoziţie pentru a depune contestaţii. Rezolvarea acestora se face în data de 28 iulie între orele 10:00 – 16:00, când vor fi afişate rezultatele finale.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here