Cartierele Târgu-Jiului, în modernizări stradale şi lucrări de canalizare

540

lucrari1Un proiect deosebit de important pentru dezvoltarea municipiului este în plină desfăşurare în Târgu-Jiu. În valoare de circa 300 de miliarde de lei vechi, proiectul cuprinde modernizarea străzilor din cartierele Panduraşul, Aviatorilor, Narciselor, Tismana, Bicaz, precum şi a unor tronsoane din Calea Bucureşti şi Calea Severinului.

Primăria Târgu-Jiu a demarat în această primăvară un obiectiv de investiţii destul de mare intitulat „Reabilitare şi modernizare străzi, cartiere municipiul Târgu-Jiu”, obiectiv ce este în plină desfăşurare. „Acest prim pachet este finanţat pe Programul Operaţional Regional şi constă atât în realizarea canalizărilor menajere, pluviale, cât şi totalitatea străzilor asfaltate, cartierele Bicaz (lucrările sunt realizate circa 60%), Tismana, Panduraşul, Aviatorilor, Narciselor, Calea Bucureşti şi Severinului. Sunt de realizat circa 11, 6 kilometri de străzi, reabilitate în totalitate, 18 kilometri de trotuare şi 22 de kilometri de rigole carosabile pentru colectarea apelor pluviale. De asemenea, în anumite zone, avem de realizat circa 1,6 kilometri de canalizare menajeră şi 800 de metri de canalizare pluvială”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. Lucrările durează 24 de luni, iar în primăvara anului 2013, proiectul va fi închis pe teritoriul municipiului. Pachetul de drumuri înseamnă cartierele Bicaz, Tismana, Panduraşul nord, Aviatorilor, Narciselor, Calea Bucureşti şi Severinului.

Se lucrează în Bicaz şi pe Calea Bucureşti

lucrari1 (1)Conform lui Marius Bănică, directorul Întreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj, societate parte în consorţiul care se va ocupa de ducerea la capăt a acestui proiect, lucrările la Calea Severinului se vor încheia în luna septembrie, cele din cartierul Preajba vor debuta în septembrie şi se vor finaliza în decembrie, lucrările cuprinzând modernizarea infrastructurii rutiere, a canalizării pluviale cu rigolă carosabilă, realizarea de trotuare. Aceleaşi lucrări se vor realiza şi în cartierul Panduraşul, vor începe în februarie 2012 şi se vor încheia în luna mai a aceluiaşi an. Acest proiect major mai cuprinde şi realizarea de lucrări de canalizare pluvială de suprafaţă, infrastructură rutieră, trotuare în cartierul Tismana, Calea Severinului şi cartierul Narciselor. La ora actuală, „atacate” sunt cartierele Bicaz şi tronsonul din Calea Bucureşti. „Pentru a pregăti stratul suport facem frezarea, iar în maxim două săptămâni începem turnarea asfaltului pe Calea Bucureşti. În acea zonă se vor executa rigole carosabile pentru scurgerea apei pluviale, trotuarele şi bordurile pentru trotuare”, a mai spus şeful de la Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here