Studenţii de la UCB, învăţaţi să-şi deschidă afaceri în Franţa şi America Latină

333

Picture 019Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră a Studenţilor, din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB), oferă studenţilor săi o serie de beneficii. În acest sens, ieri, la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu s-a desfăşurat un seminar în cadrul căruia doi specialişti francezi i-au informat pe studenţi în legătură cu deschiderea unei afaceri în Franţa şi în spaţiul latino – american.

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu dispune de un Centru de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră a Studenţilor, prin care se urmăreşte consilierea şi informarea cursanţilor şi absolvenţilor, în privinţa orientării acestora spre profesia potrivită. Prin acest centru de consiliere, au sosit în Târgu-Jiu doi consultanţi francezi, Guillermo Cambrero şi Damien le Pappilon, care au susţinut un seminar pentru studenţii UCB. „Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră a Studenţilor organizează seminarul cu tema „Cum pot să-mi deschid propria afacere? Viaţa şcolară şi universitară în Franţa”; acest seminar este susţinut de doi reprezentanţi ai unei firme de consultanţă din Franţa. Cele două persoane care susţin seminarul au ajuns vineri seara la Târgu-Jiu, la invitaţia Universităţii „Constantin Brâncuşi” şi vor petrece câteva zile alături de noi şi îi vor informa pe studenţi în legătură cu deschiderea unei noi afaceri, idei de afaceri, dezvoltarea unei afaceri proprii atât la nivel naţional cât şi la nivel internaţional şi, de asemenea, le vor oferi studenţilor noştri informaţii legate de burse oferite pentru Spania, Franţa sau Mexic. Le vor oferi şi posibilitatea de a participa la un stagiu în cadrul firmei lor” a explicat Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Studenţii, selectaţi pe bază de proiect

Picture 023Pentru a participa la stagiul oferit de firma celor doi francezi, selecţia studenţilor Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu se va face pe bază de proiect. „Studenţii vor fi selectaţi în urma unui proiect de stagiu şi în funcţie de cât de bune sunt proiectele vor fi desemnaţi studenţi din cadrul universităţii noastre să meargă la stagiu în firma lor”, confirmă Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

La seminarul desfăşurat ieri, în cadrul UCB Târgu-Jiu, au participat studenţi din toţi anii de studiu. De asemenea, optarea pentru obţinerea unui stagiu de practică în Franţa şi în zona latino-americană stă la dispoziţia tuturor studenţilor de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu, indiferent de anul de studiu.

Trebuie reamintit faptul că Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră a Studenţilor, din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) se ocupă de: consiliere educaţională în probleme legate de: cunoaşterea sau autocunoaşterea lor; adaptarea lor la cerinţele universităţii şi ale activităţilor academice; optimizarea relaţiilor studenţi-studenţi, studenţi-cadre didactice universitare; posibilităţi de practică şi perfecţionare în diferite domenii; elaborarea scrisorii de motivaţie şi a CV-ului; prezentarea la un interviu de angajare.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here