Poliţia Locală, la datorie de Sărbătorile Pascale

335

comunitari  inscrCirca 130 de agenţi ai Poliţiei Locale din municipiul Târgu-Jiu vor fi la datorie cu ocazia sărbătorilor de Paşte. Aceştia vor asigura ordinea şi siguranţa publică în zonele cele mai aglomerate ale municipiului şi se vor ocupa de fluidizarea traficului.

Sărbătorile Pascale din acest an vor aglomera din nou, ca de fiecare dată, municipiul Târgu-Jiu. Însă, cei care se vor asigura ca în zonele aglomerate ale municipiului să nu existe probleme sunt agenţii Poliţiei Locale. Conform lui Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale Târgu-Jiu, cu ocazia Paştelui, activitatea instituţiei se va axa pe ordine, siguranţă publică şi siguranţă rutieră. „Privind circulaţia, vom fi mai mulţi în stradă, vom depune un efort mai mare, ne vom mări şi programul. Prezenţa noastră va fi în mare parte în jurul pieţelor şi zonelor aglomerate precum, Piaţa Centrală, cea din 9 Mai şi Debarcader, dar şi din apropierea hypermarket-urilor din zona de sud a municipiului. Alături de noi vor fi şi poliţiştii de la Rutieră, iar împreună vom lucra pentru fluidizarea traficului, ne vom posta la trecerile de pietoni şi sperăm ca opririle interzise să nu ne creeze probleme”, a declarat Ion Tudor.

Protocol cu Permisele

Tot pentru siguranţa rutieră din municipiul Târgu-Jiu, Poliţia Locală a încheiat un protocol cu Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Gorj. „Dacă vom găsi maşini parcate neregulamentar, vom accesa baza de date a celor de la Permise şi Înmatriculări şi în maxim cinci minute vom face identificarea maşinii şi a proprietarului şi vom putea trece la sancţiuni”, a precizat şeful Poliţiei Locale Târgu-Jiu.

Comerţul, în vizorul agenţilor

Maria Stamate, şef birou Protecţia Mediului, Disciplină în Construcţii din cadrul Poliţiei Locale Târgu-Jiu a spus că un sector care va beneficia de o atenţie deosebită este cel al comerţului. Conducerea instituţiei a întocmit deja un plan de acţiune în urma experienţei din anii trecuţi şi astfel au fost stabilite zonele vulnerabile, precum pieţele şi centrele comerciale. „Agenţii economici sunt obligaţi să afişeze datele de identificare ale firmei, să aibă mijloacele de măsurare a produselor la vedere, producătorii să deţină certificate de producător, să nu depăşească mobilierul autorizat, precum şi să respecte curăţenia în plasamentele atribuite”, a declarat Maria Stamate.

Cursuri pentru poliţiştii târgujieni

Cea mai mare parte a poliţiştilor locali din municipiul Târgu-Jiu vor efectua în următoarea perioadă cursuri de perfecţionare la Bumbeşti-Jiu. Potrivit şefului Poliţiei Locale Târgu-Jiu, Ion Tudor, cursurile au fost deja începute şi agenţii din subordine trebuie să le efectueze, conform legislaţiei, în termen de cinci ani de la schimbarea denumirii de Poliţie Comunitară în Locală. „Cursurile se fac în serie de câte zece agenţi la Centrul din Bumbeşti-Jiu. La ora actuală, acolo sunt şcolarizaţi poliţiştii locali din Gorj şi Hunedoara. Fiecare curs durează trei luni de zile şi în acest timp, cursantul învaţă tot ce ţine de legislaţia în vigoare. Singurii care nu efectuează aceste cursuri sunt agenţii care sunt absolvenţi de şcoli militare”, a precizat şeful Poliţiei Locale. Acesta a mai spus că pentru fiecare curs, Poliţia Locală plăteşte din bugetul propriu pe fiecare cursant suma de 2.000 de lei.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here