Consiliul Judeţean Gorj a terminat distribuirea alimentelor europene

334

dpps inscrProgramul european de distribuţie a produselor alimentare PEAD 2010 pentru cele patru categorii de persoane defavorizate s-a încheiat la nivelul judeţului nostru. Beneficiarii iniţiali au fost în număr de 50.000, dintre care 18.000 au fost pensionari, 9.000 persoane cu handicap, 10.000 şomeri şi 11.000 cetăţeni care primesc ajutor social, acestora alăturându-li-se alte câteva mii în urma redistribuirilor şi a intrării pe listă a noi persoane din categoriile defavorizate.

Atât Consiliul Judeţean, cât şi autorităţile locale din judeţ au încheiat distribuţia persoanelor din categoriile defavorizate prin programul PEAD 2010. Conform lui Marcel Burciu, directorul Serviciului de Salubritate şi Gestionare a Deşeurilor din cadrul Consiliului Judeţean Gorj, prin programul din acest an, fiecare persoană din categoriile defavorizate a primit 14 kilograme de făină albă de grâu tip 650, şapte kilograme de mălai extra, 3,2 kilograme de paste făinoase ambalate în opt pungi de câte 400 de grame fiecare, 1,3 kilograme biscuiţi ambalaţi în 13 pachete, şi câte un kilogram de zahăr şi lapte praf.

Urmează controalele

distributie faina facuta de mine„La ora actuală, centralizăm situaţiile privind gestionarea şi distribuirea produselor alimentare la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale şi cumulativ la nivelul judeţului Gorj. Apoi vom întocmi raportul anual privind distribuirea produselor alimentare furnizate judeţului, raport care trebuie să fie gata până pe 15 aprilie, urmând să fie trimis către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Bucureşti”, a declarat Marcel Burciu. Raportul va cuprinde cantitatea de fiecare tip de ajutoare alimentare primite şi distribuite, numărul şi categoria de beneficiari finali pentru fiecare tip de ajutoare, precum şi cantitatea din fiecare aliment pe beneficiarii finali.

Acesta a precizat că reprezentanţii APIA Gorj vor face în perioada următoare inspecţii la destinatarii finali, respectiv primăriile, pentru a vedea situaţia exactă şi destinaţia produselor alimentare primite. Punctul final al PEAD 2010 îl va constitui arhivarea pe o perioadă de cel puţin trei ani de zile a tuturor documentelor referitoare la ediţia din acest an a programului PEAD.

Directorul Serviciului de Salubritate şi Gestionare a Deşeurilor din cadrul Consiliului Judeţean Gorj, a mai spus că la nivel de judeţ, prin PEAD 2010, s-au distribuit 706.521 de kilograme de făină albă, 349.596 kilograme de mălai, 64.706 kilograme de paste făinoase, 176.225 kilograme de biscuiţi, 67.450 kilograme de zahăr şi 57.661 kilograme de lapte praf.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here