Consiliul Judeţean a aprobat costul mediu lunar pentru centrele de adulţi

324

centru CarbunestiConsilierii judeţeni au aprobat, în ultima şedinţă, proiectul de hotărâre privind costul mediu lunar de întreţinere pentru anul fiscal 2011 a beneficiarilor de servicii de la centrele de îngrijire şi recuperare pentru adulţi aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.

Stabilirea costului mediu lunar de întreţinere a beneficiarilor – persoane adulte cu handicap proveniţi din ale judeţe, cărora li se asigură asistenţă în centrele de îngrijire şi asistenţă, precum şi din centrele de recuperare – reabilitare pentru adulţi de pe raza judeţului Gorj, pentru anul 2011, este necesară pentru decontarea cheltuielilor dintre autorităţile publice locale.

La stabilirea costului mediu lunar al cheltuielilor se iau în calcul cheltuielile de personal direct implicate în furnizarea serviciilor sociale standardizate şi cheltuielile cu bunuri şi servicii ale anului anterior.

La şedinţa din data de 25 martie 2011, Consiliul Judeţean Gorj a aprobat costurile medii lunare de întreţinere pentru anul 2011 la centrele rezidenţiale pentru adulţi. Acestea sunt: la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni – 2153 lei lunar, la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa – 2.107 lei/lună, la Complexul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru adulţi Bâlteni – 2.140 lei/lună, la Complexul de servicii comunitare cu secţii protejate pentru recuperare-reabilitare a persoanelor cu handicap şi formare profesională Târgu-Cărbuneşti – 2.323 lei lunar.

Şase persoane din alte judeţe, în centrele gorjene

La ora actuală, în centrele de îngrijire şi asistenţă a persoanelor cu handicap, precum şi în centrele de recuperare-reabilitare pentru adulţi, subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj se află şase beneficiari proveniţi din alte judeţe.

În baza hotărârii Consiliului Judeţean Gorj, privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere, DGASPC Gorj va recupera sumele cheltuite cu beneficiarii de servicii proveniţi din alte judeţe.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here