Creaţie şi imaginaţie tehnică, a elevilor, în holul hotelului „Gorj”!

535

IMG_4729De ieri, Expoziţia de creaţie tehnică şi artă decorativă a elevilor din judeţul Gorj, vernisată iniţial la Grupul Şcolar Tehnologic „Ion Mincu” Târgu Jiu, s-a mutat în holul mult mai încăpător şi cu vad al hotelului „Gorj”.

Minunaţii copii, de la clasa a III-a până la a XII-a, expun cele mai ingenioase creaţii posibile. Aşa, de pildă, Cătălin Giugiuc, chiar elev în clasa a III-a a Liceului Teologic Târgu Jiu a imaginat un „Cartier Verde”, cum ne-am dori să vedem în oraşele noastre şi în care ne-am dori să trăim şi să locuim. Elevele mai mari, probabil din clasele a XI-a ori a XII-a, Adina Gălăţescu şi Maria Negomirescu, îndrumate de IMG_4730profesoara Adriana Costreie, au realizat o machetă în miniatură (folosind nu mai puţin de 50-60 de cutii de chibrituri) şi conformă cu şcoala la care învaţă – Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Târgu Jiu.

Ce m-a frapat, elevii Liceului Teologic s-au inspirat din subiecte apropiate de natură, una visătoare ca şi gândurile lor de adolescenţi apropiaţi de spiritualitate şi credinţă. Elevul Cătălin Marian Frăţilă, de la Liceul Teologic Târgu Jiu, a imaginat un minunat loc de locuit, intitulat „Cartierul meu”, fiind îndrumat de învăţătoarea Rodica Brăiloiu.

Nu lipsesc nici machete de pensiuni turistice, precum cea reuşită de Ion Cristian Mălăescu şi Ionuţ Bogdan Covaci. Există o casă din materiale refolosibile şi o alta proiectată a fi cu trei pereţi acoperiţi de pământ. Casă care, evident, are nevoie de mai puţin combustibil pentru încălzire.

IMG_4731Lansez propunerea ca expoziţia să fie vizitată inclusiv de constructori şi de arhitecţi, întrucât au multe soluţii inovatoare la care este foarte posibil ca nici ei, ca specialişti, să nu se fi gândit.

De expoziţie s-au ocupat nu doar Grupul Şcolar Tehnologic „Ion Mincu” Târgu Jiu, în mod special profesoara Ana Lupu, ci şi Centrul pentru Promovarea şi Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Gorj, prin inspectorul de specialitate Theodor Dădălău. Iar expoziţia va rămâne deschisă la hotelul „Gorj” cel puţin până la Sfintele Paşti.

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here