Lemnele de foc, motiv de cercetare penală

332

lemneCa urmare a mai multor sesizări de la persoane fizice, Garda Financiară Gorj a probat activitatea de comercializare de lemn de foc efectuată de o persoană fizică neautorizată, care acţiona fără a declara activitatea desfăşurată şi fără a plăti obligaţii fiscale în urma desfăşurării acestei activităţi.

În colaborare, cu secţia Gărzii Financiare Mehedinţi, comisarii gorjeni au probat achiziţia a 14 camioane de lemne de foc, ceea ce concluzionează că persoana în cauză a efectuat acte de comerţ regulat şi nu achiziţii pentru consum propriu, aşa cum a susţinut în faţa oamenilor legii.

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au estimat un impozit pe venit în valoare totală de 18.859 de lei. Totodată, pe numele persoanei în cauză a fost formulată plângere penală pentru infracţiunea de evaziune fiscală prin ascunderea sursei taxabile.

Prejudiciu de 90.464 de lei

Acţiunea cu lemnele de foc s-a aflat şi în atenţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Poliţiştii au identificat în evidenţa gestionară extracontabilă a unui depozit de materiale lemnoase al unei societăţi din Târgu-Jiu consemnări privind achiziţionări sau vânzări de material lemnos ce nu au fost consemnate în documente contabile şi nici în registrul de intrări-ieşiri din depozit. Scopul acestei activităţi a fost de a se obţine venituri neînregistrate în evidenţele contabile.

Conducerea Gărzii Financiare a concluzionat că situaţia consemnată s-a săvârşit şi pe fondul neconducerii evidenţei tehnice operative în Registrul de evidenţă a materialului lemnos, documente prevăzute în mod expres de legislaţia în vigoare. Conform comisarilor, prejudiciul total evaluat este de 90.464 de lei, iar pentru societatea respectivă, oamenii legii au formulat plângere penală pentru infracţiunea de evaziune fiscală.

Izabella Molnar

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here