61 de controale ale inspectorilor sanitar-veterinari

369

dsv facuta de mine inscriptionataPe parcursul săptămânii trecute, inspectori de la Direcţia Sanitară, Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au efectuat mai multe controale în municipiul Târgu-Jiu, dar şi în alte localităţi. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la 15.600 lei.

În perioada 14 – 20 februarie 2011, inspectorii Direcţiei Sanitar, Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A.) Gorj au efectuat un număr de 61 controale în municipiul Târgu-Jiu, în Ţicleni, în Rovinari, la Motru, Tismana, Novaci şi în localităţile rurale; Stăneşti, Aninoasa, Bengeşti-Ciocadia, Săcelu, Bâlteni.

Au fost verificate: 32 unităţi de procesare pâine, specialităţi de panificaţie, patiserie şi prăjituri proaspete; 23 unităţi de comercializare cu amănuntul şi ridicata; două supermarket-uri; o carmangerie; două centre lapte şi un bar.

Amenzi de 15.600 lei

În cursul acestor inspecţii s-au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 15.600 lei în unităţi de comercializare cu amănuntul a produselor alimentare din Târgu-Jiu, pentru următoarele neconformităţi: nerespectarea condiţiilor de manipulare şi depozitare a produselor alimentare; absenţa etichetării sau etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare sau neaprobate sanitar veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă conform prevederilor legislaţiei în vigoare.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here