Lista lui Burlan: 400 de disponibilizaţi

393

IMG_6390Directorul SNLO, Daniel Burlan, a anunţat ieri faptul că prima listă de disponibilizaţi care s-a întocmit până acum în urma negocierilor cu sindicaliştii cuprinde doar 400 de persoane. Muncitorii în cauză întrunesc, potrivit şefului SNLO, condiţiile de pensionare.

Numărul de salariaţi raportat însă de oficialii SNLO, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, privind viitoare reduceri de personal începând cu 1 martie, a fost însă de 920 de persoane. “Sunt 400 de salariaţi care îndeplinesc condiţiile de pensionare la finele anului 2013. Picture 014Noi aveam varianta disponibilizării celor 920 de salariaţi, am inventariat însă pe cei 400 care îndeplinesc condiţiile de pensionare la finele lui 2013, pentru diferenţa de 500 aveam variante, ori să îi concediem ori să găsim soluţii de a acoperi diferenţele de personal. Am identificat soluţii de a acoperi această cheltuială. Avem 400 deja dar mai sunt solicitări să mai plece”, a declarat Burlan care a menţionat că unitatea îşi va diminua considerabil şi personalul TESA. “Acum avem 10,5% personal TESA dar trebuie să ajungă până la sub 10%. În 2011 ar urma să avem 9,5% TESA iar în anul 2012 ar urma să avem 9%. (..)vorbim de o reducere de personal TESA de 60 de persoane, oricum mai puţin de 100 de angajaţi”, a declarat Burlan.

Şomaj tehnic între 1-6 luni

În ce priveşte şomajul tehnic, Burlan a confirmat că acesta nu va ocoli societatea minieră. Burlan a menţionat însă că perioada în care salariaţii SNLO vor sta acasă, în 2011, ca urmare a şomajului tehnic nu este momentan bătută în cuie, şomajul putând să îi ţină pe salariaţi acasă şi o lună, trei luni sau şase luni.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here