Se internează tot mai mulţi gorjeni

320

spitalLa Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu sunt suficient de multe internări, încât reprezentanţii unităţii se aşteaptă ca în următoarea perioadă numărul acestora să crească. Situaţia este asemănătoare în mai toate spitalele din judeţul nostru. Deocamdată, pentru cei internaţi sunt medicamente încât să se poată efectua tratamente. Sunt asigurate, totodată, şi hrana bolnavilor, dar şi căldura în saloane.

Ca la orice început de an, şi în 2011 la spital au ajuns mulţi gorjeni, fie din cauza exceselor alimentare, fie din cauza accidentelor specifice sezonului sau din alte motive. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu „sunt internări ca la început de an şi ne aşteptăm ca numărul acestora să mai crească în următoarea perioadă, deşi ele trebuie să scadă cu 10 procente”, a explicat medicul Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al unităţii. Scăderea numărului de internări cu 10% a fost cerută de Ministerul Sănătăţii şi este valabilă pentru toate spitalele din ţară, nu doar pentru cel din Târgu-Jiu. Cu toate acestea, după cum susţine Pălivan, „oamenii vin la Urgenţe şi nu ai cum să-i trimiţi acasă dacă sunt în stare gravă şi necesită internare”. De aceea, se aşteaptă ca numărul internărilor să mai crească, mai ales că suntem în plină iarnă, când riscul accidentelor de sezon este foarte mare, la fel ca cel al îmbolnăvirilor de tot felul, precum gripele sezoniere, virozele, pneumoniile şi altele, care în stadiu avansat şi grav necesită internare.

Stocul de medicamente poate asigura urgenţele

În pofida faptului că unii dintre pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă sunt nevoiţi să-şi cumpere diverse produse medicamentoase, reprezentantul unităţii spitaliceşti susţine că stocul de medicamente şi materiale sanitare este asigurat, astfel încât să se poată interveni la urgenţe. „La noi pacienţii nu sunt puşi să vină cu seringa proprie sau altceva, cum se întâmplă în alte spitale din ţară. Din fericire ne situăm bine,comparativ cu alte unităţi. Deocamdată, pentru ianuarie şi februarie avem medicamente, după care vom vedea cum ne vom descurca pentru a le asigura tratamentele pacienţilor”, a mărturisit Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Pentru primele două-trei luni ale acestui an, conducerea Spitalului Judeţean Gorj a reuşit să asigure atât stocul de medicamente, cât şi alimentele pentru meniul zilnic al bolnavilor, dar şi căldură în saloane. După această perioadă, se vor lua măsurile necesare cel puţin pentru a se menţine la acest nivel situaţia în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, însă „după 31 martie va intra în vigoare noul contract-cadru şi vom vedea ce urmează”, a declarat, în încheiere Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here