Înainte de Sărbători, Garda de Mediu a împărţit amenzi cu nemiluita

530

deseuriChiar dacă este perioada Sărbătorilor de iarnă, comisarii de mediu gorjeni şi-au continuat acţiunile de verificare, acestea din urmă lăsându-se cu nereguli, fapt ce a dus la aplicarea a numeroase sancţiuni.

Comisarii de mediu din cadrul Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Gorj au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 de lei firmei SC Indipet Trans SRL, societate cu profil de transport deşeuri periculoase, amendarea făcându-se conform HG 1061/2008. „Am amendat această firmă care are sediul la Novaci deoarece în urma unui control am descoperit că patronul nu deţinea formularul pentru aprobarea transportului de deşeuri periculoase, astfel că nu exista nici un program al curselor”, a declarat Simona Cornea, comisar al Gărzii de Mediu Gorj.

O altă amendă în valoare de 20.000 de lei a fost aplicată Carierei Meri de pe Defileul Jiului, pentru abandonarea de deşeuri. Conform Simonei Cornea, angajaţii carierei dăduseră drumul pe Jiu la suspensii, astfel că s-a făcut amendarea în baza OUG 78/2000.

Amendată a fost şi SC Multisoft SRL, punct de lucru Târgu-Cărbuneşti, firmă cu sediul în Târgu-Jiu, şi care are ca profil de activitate extracţia pietrişului şi a nisipului.

Oamenii legii au aplicat acestei firme o sancţiune contravenţională în valoare de 60.000 de lei deoarece nu deţinea autorizaţie de mediu.

Rânca, obiectivul comisarilor de mediu

Şi CEZ Distribuţie Craiova, punctul de lucru din Motru a primit o amendă din partea comisarilor de mediu gorjeni în valoare de 20.000 de lei pentru abandonarea de deşeuri rezultate în urma lucrărilor produse la instalaţiile electrice.

O sancţiune mai mare a fost aplicată firmei SC Lavistar 2007 SRL, cu sediul în judeţul Argeş. „Amenda dată de comisarii Gărzii de Mediu Gorj a fost în valoare de 50.000 de lei, iar motivul sancţionării a fost poluarea cu 35 de tone de ţiţei. Petrolul s-a revărsat pe terenul din localitatea Vladimir când muncitorii, în timp ce lucrau, au agăţat din greşeală un colector care a dus la devărsarea ţiţeiului”, a declarat Simona Cornea, comisar Garda de Mediu Gorj.

În următoarea perioadă, în atenţia comisarilor de mediu gorjeni este staţiunea montană Rânca, ce va fi mereu monitorizată cel puţin până la finalul sezonului rece. Monitorizarea va fi în special pe deşeuri şi autorizaţii de mediu. De asemenea, de la mijlocul lunii ianuarie, comisarii vor demara controalele planificate şi vor răspunde tuturor sesizărilor venite din judeţ.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here