De Sărbători, Medicii de la Spitalul Novaci au tratat şi femei băute

311

Spital novaciÎn perioada Sărbătorilor de iarnă a devenit o obişnuinţă ca la fiecare unitate spitalicească să ajungă şi oameni care întrec măsura în privinţa consumului de alcool. În acest an, de Crăciun, la Spitalul Orăşenesc Novaci au ajuns şi femei băute, nu doar bărbaţi.

Sărbătoarea Naşterii Domnului a fost una liniştită pentru medicii de la Spitalul Orăşenesc Novaci, neavând foarte multe cazuri de rezolvat, după cum susţine Eufimia Dumitrescu, managerul unităţii spitaliceşti: „nu a fost foarte aglomerat, au fost câteva cazuri, specifice acestei perioade, dar nimic deosebit”.

Nici din staţiunea Rânca nu au ajuns pacienţi la spitalul din Novaci; „la Rânca nu au fost accidente şi nu am avut niciun pacient care să fie adus de acolo, asta şi din motiv că abia de ieri (n.r.: duminică), s-au putut practica sporturi de iarnă la Râncă, până atunci stratul de zăpadă fiind foarte mic”, a adăugat Eufimia Dumitrescu, directoarea Spitalului Orăşenesc Novaci.

Femei băute, pe mâna medicilor

spital-1Chiar dacă s-au obişnuit ca în perioada Sărbătorilor de iarnă să primească un număr apreciabil de pacienţi băuţi, medicii din Novaci au fost de-a dreptul şocaţi în acest an, când pe mâinile lor au ajuns femei băute.

„Am avut şi câte un pacient băut, cum se întâmplă de obicei de Sărbători, dar mai nou vin şi femei băute, ceea ce este de groază”, confirmă Eufimia Dumitrescu. Grijile cotidiene, supărările personale, sau pur şi simplu dorinţa de a chefui cot la cot cu bărbaţii, le-au determinat pe unele femei să depăşească limita şi să savureze cantităţi prea mari de băuturi alcoolice, ajungând în final la spital.

Aşadar, cine credea că numai bărbaţii pot ajunge la spital din cauza alcoolului, s-a înşelat, fapt confirmat şi de cadrele medicale de la Novaci.

Mai mulţi pacienţi internaţi, în această perioadă

Condiţiile hoteliere de la Spitalul Orăşenesc Novaci, meniul variat şi îmbunătăţit, dar şi specialiştii angajaţi la această unitate, constituie motive suficient de întemeiate pentru ca bolnavii internaţi să aleagă să rămână în spital chiar şi pe perioada Sărbătorilor de iarnă. De aceea, conducerea spitalului crede că de Anul Nou vor fi mai mulţi pacienţi internaţi, spre deosebire de anii trecuţi. „Faţă de alţi ani, avem şi cazuri mai grave, care au rămas în spital, necesitând monitorizare. De Revelion cred că vom avea în jur de 40-50 de pacienţi internaţi, ceea ce este mult, dacă ne gândim că în anii trecuţi erau aproximativ 30 în aceeaşi perioadă a anului”, a mărturisit Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Indiferent de situaţie, medicii de la spitalul din Novaci sunt pregătiţi să facă faţă tuturor solicitărilor, ei având la dispoziţie atât aparatura necesară, cât şi medicamente şi produse sanitare cu care să poată interveni în toate cazurile care ar putea apărea în următoarele zile.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here