Mitropolitul Olteniei a sfinţit Biserica “Sfântul Gheorghe”

338

sfintire 1Biserica “Sfântul Gheorghe din Târgu-Jiu” a fost sfinţită sâmbătă, 23 octombrie, eveniment la care a participat şi Mitropolitul Olteniei, Irineu Slătineanu. Ritualul de sfinţire s-a prelungit pe parcursul mai multor ore, la acesta luând parte şi autorităţile locale şi judeţene, dar şi foarte mulţi credincioşi.

Numeroşi gorjeni au venit sâmbătă la Târgu-Jiu, la Biserica de lângă Spitalul 700 pentru a participa la slujba de sfinţire a acesteia, dar şi pentru a se închina la moaştele sfinte aduse aici. Printre participanţi s-au numărat şi pacienţii unităţii spitaliceşti, medici şi asistente medicale, dar şi oficialităţi precum: primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Angheloiu.

Moaştele sfinţilor, speranţe pentru gorjeni

oficialitati sfintireMoaştele Sfinţilor Mucenici Epitect, Astion şi Pantelimon au fost aduse, vineri, la Biserica Sfântul Gheorghe de lângă Spitalul 700 din Târgu-Jiu. Profitând de prezenţa Sfintelor Moaşte, credincioşii au venit să se închine şi să se roage, convinşi fiind că puterea Divină îi va ajuta să depăşească toate problemele cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi. “Am venit să ne rugăm pentru sănătate şi pentru binele familiei, în general. Dumnezeu ne ajută şi este pretutindeni, dar am considerat că nu trebuie să ratăm ocazia de a ne închina la raclele Sfintelor Moaşte. Rugăciunea este tot ce ne-a mai rămas, în aceste vremuri şi nu trebuie să ne pierdem încrederea în Dumnezeu, indiferent ce s-ar întâmpla în ţară”, a spus Elena Drăghici, o pensionară care şi-a adus familia la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Târgu-Jiu pentru a se ruga la moaştele Sfinţilor Mucenici Astion, Epitect şi Pantelimon.

Slujba de sfinţire, oficiată de Mitropolitul Olteniei, Irineu Slătineanu

Slujba de sfinţire a Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Târgu-Jiu, a fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu însuşi Mitropolitul Olteniei, Irineu Slătineanu.

Prezenţa Înalt-preasfinţiei Sale, Irineu Slătineanu, i-a ţinut pe târgujieni ore bune în picioare, iar numărul mare al celor care au asistat la ritual a vorbit de la sine de importanţa acestui moment. Temperaturile foarte scăzute şi frigul pătrunzător au fost îndurate şi de către oficialităţile judeţene şi locale, fiind prezente la Biserica „Sfântul Gheorghe” încă de la primele ore ale dimineţii pentru a lua parte la slujba de sfinţire a lăcaşului de cult de lângă Spitalul 700.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here