Comisarii Gărzii de Mediu sar la gâtul primăriilor

339

deseuriGarda de Mediu Gorj va demara un amplu control la cele 12 localităţi din judeţ care au încheiat contracte cu firma SC Bayon Sud, responsabilă cu salubrizarea localităţilor respective. „Firma Bayon Sud nu mai are activitate în localităţile cu care a încheiat contracte de salubrizare şi asta deoarece cetăţenii şi autorităţile locale nu şi-au achitat datoriile către firma ce le ridică gunoaiele.

Acum, noi vom urmări să vedem cum se vor colecta deşeurile în acele localităţi, de cât timp Bayon nu mai prestează serviciile prevăzute în contracte şi dacă i-a notificat pe primari înainte de a înceta activitatea”, a declarat Simona Cornea, comisar în cadrul Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Gorj.

SC Bayon Sud a fost amendată în cursul lunii septembrie cu o sancţiune contravenţională în valoare de 80.000 de lei de către comisarii de mediu gorjeni pentru nerespectarea condiţiilor din autorizaţia de mediu obţinută. Motivele principale pentru care Bayon Sud şi-a încetat activitatea în cele 12 localităţi contractante este că cetăţenii nu şi-au plătit dările lunare către firma ce le ridică deşeurile. Tarifele percepute de SC Bayon Sud sunt în valoare de 5 lei/persoană fizică şi 50 de lei pentru persoanele juridice. Colectarea are loc o dată pe săptămână în mediul rural şi de câte ori este nevoie în oraşe. În luna aprilie a acestui an, primarii din cele 13 localităţi din Gorj, constituite în asociaţia intercomunitară ADIS (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară în domeniul Serviciilor) şi-au arătat nemulţumirea faţă de tarifele percepute de firma Bayon Sud, cea care a câştigat prin licitaţie colectare deşeurile menajere din cele 12 localităţi.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here