UCB îl va avea rector pe Nicoară! Universitarul a obținut cea mai mare notă la susținerea proiectului și a unei conferințe în fața Senatului

839

Profesorul universitar doctor Toader Nicoară de la Cluj a reușit să obțină 99,77 de puncte din o sută la susținerea unei conferințe cu un subiect din domeniul de specialitate al candidatului și 98,52 pentru susținerea unui curs public, în fața Senatului Universității Constantin Brâncuși, întrunit pe 31 mai. Chiar dacă contracandidatul acestuia, profesorul universitar doctor Liviu Cîrțînă s-a aflat la mică distanță de punctajul universitarului clujean, rezultatul final al competiției pentru poziția de rector al UCB pare previzibil. Cu siguranță, la finalul confruntării dintre cei doi candidați, Toader Nicoară va fi noul rector al instituției de învățământ superior din Gorj, acesta prezentând deja Senatului, ca și contracandidatul său, o schiță a proiectului de dezvoltare a universității pentru mandatul parțial ce va fi desfășurat în perioada 2017-2020.

Senatul UCB a luat act săptămâna trecută de CV-urile celor doi candidați înscriși în cursa pentru postul de rector al instituției din Târgu-Jiu, dar și de răspunsurile la întrebările puse de forul de conducere al universității. Punctajul oferit celor doi arată însă o ușoară departajare între aceștia, dar și tendița Senatului de a-l susține pe universitarul din Cluj.
De altfel, Toader Nicoară a obținut pe 31 mai 99,77 puncte respectiv 98,52 la cele două probe susținute în fața Senatului UCB, ca universitarul Cîrțînă să ia 95,85% respectiv 94,8% la acestea, în medie cu patru puncte diferență la fiecare probă. Senatul a avizat însă, în continuare, candidatura celor doi profesori la concursul pentru ocuparea postului de rector al UCB Târgu-Jiu.

Doi prorectori interimari și un nou decan
În același cadru s-a stabilit și numirea lui Liviu Neamțu ca prorector interimar al universității, dar și numirea profesoarei Gabriela Dobrotă în funcția similară de prorector. În fostul post a lui Dobrotă, de decan al Facultății de Inginerie, a fost numit conferențiarul universitar Cristinel Popescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here