Ziua Recoltei, sărbătorită cu fast la Târgu-Jiu

301

sarbatoare1 facuta de mineÎn ciuda vremii neprielnice de la Târgu-Jiu, autorităţile municipale, prin intermediul SC Edilitara Public SA, fostă Direcţie de Servicii Comunale, a organizat ieri ediţia din acest an a Zilei Recoltei. Sărbătoarea se desfăşoară anual în prima zi de duminică din luna octombrie.

Chiar dacă vremea nu a fost una excelentă pentru a face cumpărături sau a participa la spectacole în aer liber, sute de târgujieni au fost prezenţi în pieţele din municipiul Târgu-Jiu. Cu ocazia Zilei Recoltei, autorităţile au organizat diverse manifestări de sezon în Piaţa Centrală, cea din 9 Mai, dar şi în Târgul de Gross, acolo unde produsele sunt cu circa 30% mai ieftine faţă de cele comercializate în Piaţa Centrală.

Pentru organizarea sărbătorii, Primăria Târgu-Jiu nu a investit nici un ban, nefiind nevoie, deoarece ziua a fost cea a producătorilor şi vânzătorilor, care au pus la dispoziţia celor prezenţi produse de înaltă calitate şi la preţuri accesibile. De asemenea, vreme de câteva ore pe scena amplasată ieri în Piaţa Centrală au urcat soliştii şi dansatorii Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, precum şi Fanfara „Armonia”. Prezent la manifestare a fost şi edilul municipiului Târgu-Jiu, care a înmânat câteva diplome producătorilor agricoli gorjeni, alături de parlamentarii PSD, Toni Greblă şi Vasile Popeangă. După ce fiecare au urat „Bun veni!” comercianţilor şi cumpărătorilor, primarul şi cei doi parlamentari s-au încins la o horă, alături de dornicii de distracţie şi de dansatorii „Doinei Gorjului”.

Produsele de sezon, alături de sărmăluţe

sarbatoare2 facuta de minePe lângă produsele în număr mare decât de obicei, vândute în pieţele din municipiu, târgujienii prezenţi s-au delectat şi cu muzică populară, o expoziţie de flori marca SC Edilitara Public SA, precum şi cu sărmăluţe, piftii, purcei la proţap, must.

“Ziua Recoltei constituie un moment deosebit de sărbătoare atât pentru cei care muncesc de dimineaţa până seara în agricultură, cât şi pentru noi, cumpărătorii. Producătorii agricoli au avut ocazia să îşi expună produsele, iar noi să cumpărăm produse de calitate şi la un preţ mai redus. Am căutat ca prin cadrul organizatorilor, faţă de anii anteriori, să asigurăm într-adevăr o atmosferă de sărbătoare. Pe lângă producătorii agricoli am invitat şi adevăraţii meşteri populari care să reînvie tradiţia noastră meşteşugărească”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul de Târgu-Jiu.

Cumpărător de cursă lungă

Edilul de Târgu-Jiu nu a plecat spre casă cu mâna goală din Piaţa Centrală, ci cu plasele pline de cumpărături, şi asta după terminarea festivităţilor: “Am mers acasă cu sarmale, cu piftii, deoarece sunt un om căruia îi place foarte mult să facă piaţa şi asta nu de acum, ci de când m-am însurat şi a fost nevoie ca cineva din familie să meargă în piaţă pentru cumpărături”.

De asemenea, Primăria Târgu-Jiu a invitat mai mulţi producători agricoli pentru ca oferta şi preţurile să fie diverse pentru cumpărători.

“Este mulţumirea pe care autorităţile locale o aduce pentru producători. La invitaţia noastră s-au prezentat o sută nouăzeci şi doi de comercianţi din care peste nouăzeci au fost producători direcţi. Lucrările de igienizare au fost suportate de Edilitara Public SA. Tot în perioada asta, angajaţii Edilitara Public SA pregăteşte piaţa pentru perioada de iarnă, pentru că de două ori pe an, toamna şi primăvara, avem obligaţia să igienizăm Piaţa Centrală şi cea din 9 Mai, precum şi Târgul de Gross în aşa fel încât să fie o atmosferă plăcută de ordine şi curăţenie”, a declarat Alexandru Zaharia, şeful SC Edilitara Public SA.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here