Situaţie alarmantă! – Virozele şi pneumoniile au atacat peste 600 de gorjeni

352

racealaDirecţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj este în alertă deoarece sezonul virozelor şi al pneumoniilor este în plin avânt. În ultima săptămână, la nivelul judeţului nostru s-au înregistrat aproape şapte sute de îmbolnăviri.

Conducerea DSP Gorj spune că în ultima săptămână, sute de gorjeni s-au îmbolnăvit şi au ajuns la medicul de familie sau pe patul de spital, internându-se. Potrivit Elenei Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, numărul cazurilor de îmbolnăviri este în creştere faţă de perioada precedentă, principalul motiv constituindu-l scăderea bruscă a temperaturilor din ultima perioadă. Reprezentanta DSP a adăugat că, în ciuda numeroaselor îmbolnăviri datorită virozelor sau pneumoniilor, la nivelul judeţului nostru nu s-a înregistrat nici un caz de gripă. Astfel, în cazul virozelor s-au înregistrat 460 de îmbolnăviri, 78 dintre acestea continuându-se cu internarea gorjenilor care au răcit. Din numărul total de viroze, cele mai multe cazuri, respectiv 166 s-au înregistrat în rândul copiilor între 5 şi 14 ani, categoria care urmează în numărul îmbolnăvirilor fiind cea a vârstei 1 – 4 ani, aici înregistrându-se 106 de îmbolnăviri. Cei mai puţini „prinşi” de viroze au fost vârstnicii de peste 65 de ani, în cazul lor nefiind înregistrate decât 26 îmbolnăviri.

Pneumoniile nu s-au stopat

Şi pneumoniile au trecut pragul perioadelor anterioare când, numărul lor nu era atât de mare. Astfel, numărul bolnavilor diagnosticaţi cu pneumonie în ultima săptămână a fost de 241, cele mai multe, respectiv 69 de cazuri, fiind înregistrate în rândul oamenilor maturi cu vârste cuprinse între 5 şi 14 de ani. Atacaţi în această perioadă de pneumonii au fost şi bebeluşii cu vârsta de până la un an, la nivelul Gorjului existând 16 astfel de cazuri. Totodată, din totalul de 241 gorjeni diagnosticaţi cu pneumonie, 66 dintre ei au ajuns să fie trataţi în spital în urma internării. Cei mai mulţi internaţi au fost copiii cu vârste între 5 şi 14 ani, numărul lor fiind de 26. Afecţiunile precum pneumoniile şi virozele sunt frecvente în această perioadă, cei mai expuşi fiind bătrânii şi copiii, sistemul imunitar al acestora fiind cel mai scăzut. Medicii le recomandă gorjenilor să ia în serios simptomele răcelii şi să intervină la cel mai mic semn de boală. Dacă răceala debutează cu febră, frisoane sau dureri de cap, pacienţii în cauză trebuie să se adreseze medicului de familie.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here