Hemoragia internă, cauza decesului suspect de pe Insuliţă

340

pregatiri tg jiuCristinel Savu, tânărul de numai 18 ani, din Argeş, care şi-a găsit sfârşitul în Târgu-Jiu, se pare că lucra, fără forme legale, pentru câteva persoane care veneau cu tiribombe la târguri şi bâlciuri.

Fiind vorba despre un accident de muncă, reprezentanţii ITM sunt cei care conduc ancheta. Tânărul a decedat în urma unei hemoragii interne.

În urma unor cercetări şi a declaraţiilor martorilor, băiatul de 18 ani le-a cerut acestora să îl ia şi pe el la târguri, pentru a se plimba. „Se pare că de vreo trei săptămâni umblă cu ei şi presta munci pentru aceste persoane”, a declarat Eugen Başoldea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. Potrivit acestuia, nu poate oferi foarte multe amănunte momentan, pentru că ancheta este în curs de desfăşurare. Cert este faptul că s-a stabilit că a fost un accident de muncă iar responsabilii vor plăti.

Rezultatul necropsiei: explozie hepatică

Băiatul, care se simţea rău după ce, potrivit unora dintre martori, s-a lovit cu pieptul de o ţeavă de fier, a ajuns în stare gravă la spital luni seara şi, cu toate eforturile medicilor, acesta a decedat după două ore. Corpul neînsufleţit a fost supus unei necropsii pentru a se stabili care a fost cauza morţii. Ieri, aceste rezultate s-au aflat, potrivit medicului legist Claudia Beldean fiind vorba despre o explozie hepatică, hemoragie internă declanşată, cel mai probabil, de presarea corpului între utilajele cu care transportau aparatele pentru parcul de distracţii. Chiar dacă iniţial martorii au declarat că băiatul s-a lovit accidental cu pieptul, există şi voci care spun că acesta ar fi fost prins între două utilaje, care l-au strivit.

După faptă şi răsplată

Ancheta este în curs de desfăşurare. „Au trecut decât două zile. Am aflat mai multe lucruri de la martori dar încă nu avem toate datele problemei. Este încă prea devreme să ne pronunţăm. Am stabilit că băiatul lucra pentru ei însă trebuie să vedem cine va fi găsit vinovat de accest accident şi în ce măsură”, a mai spus Başoldea. Prin urmare încă nu s-a stabilit nici ce riscă persoana care îl folosea pe tânărul de 18 ani la muncă, fără acte şi fără să-i asigure elemente de protecţie. Reprezentanţii ITM sunt încă rezervaţi în declaraţii.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here