Bebeluşii gorjeni au rămas fără lapte praf

337

bebelusSupărare mare în rândul proaspetelor mămici care beneficiază de lapte praf gratuit. Distribuţia laptelui praf înregistrează întârzieri, iar cantităţile pentru luna iulie nu se vor mai regăsi în mesele zilnice ale micuţilor.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj nu a distribuit în judeţ cantităţile de lapte praf pentru bebeluşii de până la un an pentru luna iulie, şi asta deoarece nu le-au primit de la Bucureşti. Pungile de lapte praf pierdut nu vor mai ajunge la mămici deoarece acesta nu se dă retroactiv. “În iulie, ne-am aflat în imposibilitatea de a face distribuţia laptelui praf pe tabelele primite de la medicii de familie din judeţ. Laptele nu se dă retroactiv, astfel că mămicile îşi pot pierde speranţe că vor mai primi laptele pe iulie”, a declarat Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj. Aceasta a spus că de la 15 august se vor face distribuţiile pentru luna în curs în tot judeţul, borderourile fiind în curs de finalizare.

DSP asigură laptele pe lunile următoare

Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu a distribuit de la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii iunie 1.320 de cutii de lapte praf pentru 165 de copii din totalul de 171 de beneficiari. Ultimele cantităţi s-au distribuit în luna iunie pentru un număr de 38 de copii. Tot aceşti copii şi-au pierdut cantităţile de lapte praf din luna iulie. “Cei de la DSP au promis iniţial că vor găsi o soluţie, însă apoi ne-au anunţat că practic laptele pentru luna trecută nu se va mai da. Ei ne-au asigurat că până la sfârşitul acestei săptămâni va fi asigurat laptele praf pentru august şi vor fi perfectate documentele şi pentru asigurarea laptelui în lunile septembrie şi octombrie”, a declarat Teodora Ciobanu, şefa DPPS Târgu-Jiu. Potrivit legislaţiei în vigoare, copiii cu vârsta între 0 şi 12 luni beneficiază de lapte praf acordat în mod gratuit, pe baza reţetelor eliberate de medicii de familie în a căror evidenţă se află mama şi nou-născutul. În municipiul Târgu-Jiu, distribuţia cutiilor de lapte praf se face prin intermediul DPPS Târgu-Jiu.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here