În toată ţara – Se caută şef pentru fostul Centru „Brâncuşi”

320

centrul brancusiNoul şef al Direcţiei de Cultură din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, adică fostul Centru pentru Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi”, nu trebuie să fie neapărat din Gorj. Aceasta este decizia luată atât de primarul Florin Cârciumaru cât şi de Consiliul Consultativ de Cultură. În această perioadă se lucrează la caietul de sarcini pentru ocuparea acestui post, caiet care va fi gata, cel mai probabil, la sfârşitul lunii august.

În prezent Centrul pentru Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi” a devenit o direcţie a Primăriei Târgu-Jiu, fiind coordonat, până la găsirea unui nou şef, de către Teodora Ciobanu, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială Târgu-Jiu. Aceasta spune că se descurcă în dubla calitate, cel puţin până când se va găsi cea mai potrivită persoană pentru acest post. În acest sens, în cadrul ultimei discuţii între membrii Consiliul Consultativ de Cultură şi primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a fost stabilit următorul pas, anume realizarea unui caiet de sarcini care va fi pus la dispoziţia tuturor care doresc să participe la concursul organizat pentru acest post.

„Am stabilit ca la următoarea întâlnire, care va avea loc pe data de 20 august, să avem deja o ciornă a caietului de sarcini şi să stabilim forma finală.

Există deja mai multe propuneri despre ce ar trebui să conţină acesta dar, de asemenea, trebuie să ţinem cont şi de lege, care trasează nişte directive destul de clare. Probabil până la sfârşitul lunii august caietul de sarcini va fi gata”, a declarat Teodora Ciobanu.

Examen în octombrie

Candidaţii pentru acest post nu trebuie neapărat să fie din judeţul nostru. „Chiar am vorbit cu domnul primar şi ideea sa a fost că orice om care demonstrează că este potrivit pentru acest post, este binevenit. Poate candida oricine, de oriunde. După ce va fi gata caietul de sarcini, acesta va fi la dispoziţia oricui din ţară”, a completat Ciobanu. Iniţial, organizarea concursului a fost dorită cât mai repede, primarul fiind cel care a propus ca acesta să se desfăşoare în luna august. Membrii comisiei de cultură nu au fost, însă, de acord, perioada de concedii nefiind propice pentru acest lucru. Astfel, s-a stabilit ca la începutul lunii octombrie să se stabilească susţinerea acestui concurs. Până atunci, împreună cu membrii comisiei, a fost stabilit planul de activitate al Direcţiei, pentru perioada următoare.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here