Ne uităm identitatea naţională

383

jandarmiImnul Naţional va fi sărbătorit astăzi la Târgu-Jiu, cu începere de la ora 9.00. Evenimentul va avea loc în Piaţa Tricolorului din municipiu, în prezenţa oficialităţilor, dar şi a puţinilor oameni care se opresc să asiste de regulă la astfel de manifestări.

Imnul naţional va fi serbat astăzi, la Târgu-Jiu, la fel ca în toată ţara. Acesta este considerat unul dintre cele mai importante simboluri naţionale, alături de drapel şi stemă. Aşa se face că, în fiecare an, acesta este sărbătorit şi în judeţul nostru. Alături de persoanele oficiale, va fi prezentă şi o gardă port-drapel din parte Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Gorj. „La aceste manifestări, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj participă cu o gardă port-drapel şi cu o delegaţie de cadre, iar la sediul inspectoratului se vor expune materiale referitoare la însemnătatea acestei zile şi se va intona imnul de stat”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj.

Vorbe goale şi manifestări seci

jandarmi (1)Ca în fiecare an, de ziua Imnului Naţional vor avea loc în Piaţa Tricolorului din faţa Prefecturii Gorj şi probabil că nu va atrage atenţia prea multor persoane. Acelaşi program, care va începe cu acelaşi semnal de trompeţi şi cu primirea aceloraşi persoane oficiale. Va urma slujba religioasă şi alocuţiunile care privesc semnificaţia evenimentului. Ulterior se va intona Imnul Naţional al României şi se va arbora drapelul naţional. Din păcate, pentru tot mai multe persoane, aceste însemne sunt lucruri goale, o melodie ca oricare alta şi un steag care nu mai reprezintă nimic. Nu mai este drapelul pentru care au luptat atâtea generaţii, sacrificiile au fost uitate şi din ce în ce mai puţini se opresc din drumul lor pentru a se gândi la ce semnifică, de fapt, cele trei culori. Evenimentul se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare. Prezenţi la eveniment în număr destul de mare, jandarmii vor asigura şi ordinea în perimetrul în care se va desfăşura manifestarea.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here