Candidaţii respinşi la prima sesiune de BAC îşi încearcă iar norocul

309

bac (1)Cel puţin 2500 de tineri din Gorj vor susţine examenul de bacalaureat în cea de-a doua sesiune, care va începe pe data de 23 august. Acest număr îi reprezintă pe cei deja înscrişi. Numărul lor va creşte, însă, după ce se vor susţine şi corigenţele.

Examenul de bacalaureat a fost prilej de supărare pentru foarte mulţi tineri absolvenţi de liceu din judeţul Gorj. Şi asta pentru că puţin pe jumătate din ei au reuşit să obţină note de trecere, procentul de promovabilitate neajungând nici măcar până la 55%. Prin urmare, mulţi au făcut contestaţie, puţini au fost, însă, cei care s-au ales cu notele mărite. Următorul pas? Înscrierea la sesiunea a doua de bacalaureat. Înscrierile au avut loc în perioada 05-09 iulie. 2500 de tineri au depus cereri pentru a participa la examenul de la sfârşitul lunii august, în încercarea de a promova bacalaureatul. La evaluarea competenţelor s-au înscris, în total, 321 de candidaţi din care 93 vor participa la evaluarea competenţelor la limba şi literatura română, 115 la o limbă modernă şi 113 la competenţele digitale. În judeţul nostru nu există persoane care vor susţine probă la limba maternă. Aceste evaluări se vor susţine în perioada 23-27 august.

Mulţi candidaţi înscrişi la probele scrise

bacÎn data de 30 august se va susţine prima probă scrisă, la limba şi literatura română. Pentru participarea la acest examen s-au înscris nu mai puţin de 1238 de persoane care speră ca, de data aceasta, să reuşească să obţină o notă de trecere. În data de 1 septembrie se va susţine proba obligatorie a profilului, probă scrisă, la care s-au înscris, până acum, 1463 de candidaţi, iar proba scrisă la o materie la alegere a profilului şi specializării se va susţine în data de 3 septembrie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Maria Cochină, există, până în prezent, 1072 de persoane care s-au înscris pentru a susţine acest examen.

Examen şi pentru elevul-xerox

În data de 5 septembrie, rezultatele examenelor vor fi afişate până la ora 16.00, iar între 16.00 şi 20.00, toţi cei nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii şi cere reevaluarea lucrărilor lor. În perioada 7-8 septembrie acestea vor fi, din nou, evaluate, de către o comisie specială. În data de 9 septembrie vor fi afişate notele finale. Anul acesta, printre candidaţii care nu au promovat examenul la sesiunea anterioară se află şi un elev, singurul de altfel, care a fost surprins în timp ce copia. Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, acesta va fi obligat să susţină, de la capăt, toate probele de examen, inclusiv evaluarea competenţelor, pe care, de altfel, le trecuse pe parcursul anului şcolar.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here