A început campania de vaccinare a bebeluşilor

324

bcgCopiii născuţi în intervalul februarie – iunie 2010 vor fi vaccinaţi în această perioadă. Campania de vaccinare a început de ieri şi se va prelungi până când toţi micuţii vor fi imunizaţi. Există doze suficiente de vaccin, astfel părinţii pot fi liniştiţi pentru că nu va rămâne nici un bebeluş nevaccinat.

Începând cu data de 5 iunie s-a demarat şi la Gorj campania de vaccinare şi de recuperare la vaccinare a tuturor copiilor care au fost născuţi în perioada februarie – iunie 2010 şi nu au fost vaccinaţi în maternitate, cât şi vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului.

Centre de vaccinare organizate în spitale

Părinţii îşi vor duce micuţii la spital pentru a fi imunizaţi. „Am primit un număr de 20.000 de doze, astfel că avem pentru toţi copiii, nu va rămâne nimeni nevaccinat. Centrele de vaccinare s-au organizat la nivelul fiecărui spital. Părinţii trebuie să meargă la un centru de vaccinare cu bebeluşii, având la ei carnetul în care se trece vaccinul, sau foaie de la medicul de familie. La fiecare centru există un medic pediatru şi asistente, care se ocupă de consultul copiilor şi, bineînţeles, de imunizarea lor. Totodată, campania prevede şi vaccinarea de rutină a nou-născuţilor”, a declarat Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Vaccin bulgăresc pentru micuţii născuţi în ultimele luni

Până în prezent, părinţii nu au avut posibilitatea să-şi imunizeze copiii, deoarece nu au existat doze de vaccin. Acum, au ajuns la Gorj mult-aşteptatele vaccinuri.

Conform reprezentanţilor DSP Gorj, „vaccinul este achiziţionat în baza contractului de furnizare între Ministerul Sănătăţii şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii –UNICEF şi este produs de BB-NCIPD Ltd. Bulgaria. Preparatul este un vaccin viu atenuat, liofilizat şi se administrează intradermic”.

Monodora SUCEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here