După caniculă, vin ploile

320

ploaie_torentiala4Zile la rând ne-am confruntat cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius. După caniculă se pare că ne aşteaptă ploi, iar odată cu ele mercurul din termometre va mai scădea puţin.

Gorjul nu va fi ferit de aceste fenomene ale naturii.

Meteorologii au emis ieri o informare valabilă pentru întreaga ţară.

Conform acesteia, vremea va deveni instabilă, vor apărea aversele şi descărcările electrice. Vântul se va intensifica şi va căpăta aspect de vijelie.

Ploile vor avea caracter torenţial şi vor exista condiţii de grindină.

În Gorj, temperaturi mai scăzute

Judeţul nostru nu va fi ocolit de fenomenele anunţate. Termometrele vor înregistra destul de multe grade, cum este şi normal pentru anotimpul în care ne aflăm, însă, pentru moment, scăpăm de codul galben de caniculă.

Temperaturile în Gorj vor scădea treptat, ajungând până la 29 de grade Celsius.

Gorjenii, încântaţi de scăderea temperaturilor

Chiar dacă se tem de grindină şi vijelii, gorjenii se bucură de scăderile de temperatură anunţate. Ei susţin că era necesar să se mai răcească atmosfera şi aerul să devină respirabil pe tot parcursul zilei. “Pur şi simplu la orele amiezii era irespirabil aerul. O ploaie este absolut necesară, pentru că mai spală praful din atmosferă si, totodată, se mai răcoreşte puţin. În oraş căldurile au fost insuportabile. Ne mai găseam alinarea sub umbra parcului, dar asta mai pe seară. Am observat că vegetaţia abia se mai menţine vie; aşadar, ploaia o va ajuta să-şi revină. Numai de grindină să fim feriţi, că la canicula care a fost, vă daţi seama ce grindină ar cădea? Ar face prăpăd…”, declara un pensionar din Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here