Zeci de mii de lei pe lună – Salarii la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu

375

spital facuta de mineVeniturile nete ale angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu depăşesc cu mult imaginaţia noastră. Aceştia şi-au făcut publice salariile nete din luna aprilie, iar veniturile nu sunt deloc de neglijat, cele mai mari ajungând chiar şi la 11.648 de lei.

Salariile celor 1.227 de angajaţi ai Spitalului Judeţean sunt unele deloc de criză pentru vremurile în care trăim. Şi, spre surprinderea unora, nu managerul unităţii este salariatul cu cele mai mari venituri, suma cu multe zerouri pe fluturaş fiind la Serviciul de Medicină Legală şi la Serviciul de Anatomie Patologică. Astfel Gheorghe Neaţă, managerul spitalului a câştigat în aprilie 9.316 lei, în timp ce Dorin Vîrjan, director financiar-contabil a luat 6.101 lei, iar lui Constantin Pălivan, director medical al unităţii spitaliceşti i-au ajuns în buzunare suma de 6.309 lei.

Greu de numărat

Aşa sunt veniturile lunare ale şefilor de la Serviciul de Medicină Legală. Medicul primar-şef de aici a câştigat în aprilie un salariu de 11.648 de lei, în timp ce alţi doi medici primari au luat câte 9.591 de lei, respectiv 9.346 lei, iar medicul specialist „doar” 7.988 de lei. Salarii mari sunt şi la Serviciul de Anatomie Patologică, unde medicul primar şef de secţie câştigă lunar peste 9.100 de lei, fiind urmat de un alt medic primar care ia puţin peste 7.500 de lei. La aceste serviciu, doi autopsieri iau lunar câte 3.770 de lei, respectiv 3.111 lei.

Cu Dumnezeu înainte

Nu mult prea temători pentru soarta posturilor sale de conducere sunt medicii de la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu. Motivul este acela că „asistenţa dumnezeiască” nu a fost uitată. Acestea fiind zise, un venit de 2.043 de lei îl are un preot de gradul I, iar un preot cu statut definitiv câştigă 1.417 lei.

Nici laboratorul de radiologie-imagistică nu a fost uitat, mai ales la sfârşit de lună când remuneraţia este aşteptată. Astfel, medicul primar şef de secţie câştigă 5.375 de lei, iar la restul medicilor primari le intră în portofele între 4.500 şi 4.600 de lei.

Urgenţele şi alcoolemia

Care este legătura? La salarii. Astfel, biologul principal al laboratorului de toxicologie-alcoolemie câştigă lunar un salariu net de 6.260 de lei. Salarii apropiate de ale sale le au medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe. Acolo, medicul specialist şef de secţie „adună” nici mai mult, nici mai puţin de 7.307 de lei, iar un medic care prestează la Urgenţe ia 5.440 de lei, iar asistenta medicală principală şefă de la aceeaşi unitate câştigă lunar 4.556 de lei.

Salariile cele mai mici sunt la îngrijitoarele de la Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, care au lunar un venit de circa 800 de lei, în timp ce veniturile infirmierelor ajung la aproape 1.100 de lei.

Izabella MOLNAR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here