Bratu, început de mandat la Biblioteca Judeţeană – Scaun gol la şefia Direcţiei de Cultură

369

olimpia bratu (1)Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Gorj nu mai are, în prezent, director. Cine va ocupa acest post şi, mai ales, cine se va prezenta pentru concursul ce se va organiza, rămâne de văzut. Fostul director, Pompiliu Ciolacu Junior, s-ar putea afla pe listă.

În prezent, de două zile, frâiele Direcţiei pentru Cultură au fost preluate de una dintre anagajate, până la organizarea unui concurs. Consilier în cadrul instituţiei, Monica Vlădăianu spune că nu s-ar vedea în postul de director dar, până când va fi organizat un concurs, preia responsabilităţile. „Nu implică, în nicun caz, decizii extreme sau începerea unor noi proiecte. Vom continua cu activităţile pe care le avem deja”, a declarat Vlădăianu. Postul de director la Direcţia pentru Cultură a fost unul destul de vânat. Din 2005 până în aprilie 2009, acesta era ocupat de Olimpia Bratu care a fost schimbată din funcţie, fiind înlocuită cu Pompiliu Ciolacu Junior. Acesta nu a stat, însă, nici un an la direcţie, Bratu revenind pe post. Pentru doar o lună, pentru că acum ocupă un post în altă instituţie. „Începând de ieri (n.r. – 1 iunie) mi-am început mandatul la Biblioteca Judeţeană Gorj. Ţinând cont de felul în care am fost primită aici sunt sigură că îmi voi putea duce la capăt proiectul cu care am şi câştigat acest concurs”, a declarat Bratu.

„Mi-am făcut datoria”

Deşi activitatea Olimpiei Bratu ca director al Direcţiei pentru Cultură a fost pusă la îndoială de mai multe ori, inclusiv în presa locală, directoarea consideră că şi-a făcut datoria. „Din punctul meu de vedere am făcut ce mi-am propus. Dacă mergeţi pe stradă şi vedeţi plăcuţe de semnalizare a monumentelor istorice şi ştiţi că acela este un monument înseamnă că a fost făcut un pas important”, a mai spus actuala directoare a Bibliotecii Judeţene Gorj. Până una alta, Bratu s-a instalat în scaunul de la conducere al bibliotecii în timp ce locul de la Direcţia pentru Cultură îşi aşteaptă un nou director.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here