De 1 Iunie, Elevii târgujieni au socializat cu primarul

338

copii la primarie facuta de mineCu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, un grup de elevi târgujieni din mai multe unităţi şcolare din municipiu au fost ieri prezenţi la sediul Primăriei, la o şedinţă cu edilul de Târgu-Jiu.

Tinerii prezenţi au fost preşedinţi sau reprezentanţi ai Colegiilor „Spiru Haret”, „Tudor Vladimirescu”, „Ecaterina Teodoroiu”, „Virgil Madgearu”, ai Grupului Şcolar Energetic şi patru eleve de clase primare de la Şcoala Generală „Constantin Brâncuşi”. Elevii de toate vârstele au venit cu propuneri pentru dezvoltarea municipiului, care să-i implice şi pe tineri, iar după prezentări, aceştia au ascultat cuminţi replicile edilului Florin Cârciumaru.

Un dialog aşteptat

carciumaru facuta de minePrimarul municipiului Târgu-Jiu s-a arătat încântat de întâlnirea de ieri, deoarece în ultimii ani a existat o legătură între cetăţeni, pensionari, şi Primărie, însă nu şi între tineri şi autorităţile locale. „Aşteptam de mult un astfel de dialog şi vreau să-l păstrăm, să facem întâlniri lunare, deoarece cred că vor fi benefice pentru toată lumea”, a declarat Cârciumaru. Printre propunerile făcute de elevi se numără amenajarea mai multor spaţii de joacă şi a mai multor zone verzi, a unei piste de bicicletă, a unor parcuri pentru practicarea unor sporturi moderne, apariţia unor centre comerciale noi şi a unui mall, înfiinţarea unui Info Point pentru turişti, şi a unui Mc Donald`s, construirea unor adăposturi pentru câini, reabilitarea cinematografelor.

Ce se poate face şi ce nu

După ascultarea şi notarea sugestiilor, Florin Cârciumaru a şi analizat o parte dintre ele. El a spus că spaţiile verzi se vor înmulţi în următorii doi ani şi că parcurile vor fi modernizate. „În acest an vor începe lucrările la un nou hypermarket, la nord de fosta fabrică Unirea, iar în zona Teilor vom amenaja un teren de baschet similar cu cel de la Stadionul Municipal”, a mai spus primarul. El a adăugat faptul că va încerca să facă ceva cu modernizarea Cinematografului „Victoria”, dar asta numai după ce locaţia va fi cedată Consiliului Local.

Izabella MOLNAR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here