Pădurea, ,,plămânul” verde al Planetei – Gunoiul din Rânca, adunat de elevi şi studenţi

483

ecologizare1Cinci sute de saci plini cu gunoi, acesta a fost rezultatul impresionant al acţiunii de ecologizarea iniţiate de Asociaţia Studenţilor din Universitatea ,,Constantin Brâncuşi” (ASUCB), în acest week-end, la Rânca.

La acţiune au participat, alături de studenţii Facultăţii de Inginerie din Târgu-Jiu şi elevii liceelor din Novaci şi Baia de Fier, dar şi reprezentanţii autorităţilor locale din această comună. Primarul din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, a coordonat o parte a echipelor care au participat la acţiunea de ecologizare. Lor li s-au alăturat şi pădurarii care răspund de ocolul silvic căruia îi este arondată ecologiyare2-pt sitestaţiunea montană gorjeană. ,,Am realizat această acţiune pentru a elimina deşeurile din zonă şi pentru a crea un spaţiu adecvat turiştilor, din punct de vedere peisagistic şi recreativ. Suntem convinşi că, în urma acestei acţiuni de ecologizare, cetăţenii vor fi sensibilizaţi asupra pagubelor provocate mediului înconjurător, în urma poluării cu deşeuri”, a declarat şeful comisiei de imagine al ASUCB, Adrian Stoian. Tinerii având mănuşi în mâini, au adunat sâmbătă dimineaţa, timp de câteva ore, toate deşeurile aflate în preajma cabanelor din staţiunea montană Rânca. Au adunat, în general, pet-uri, cutii şi ambalaje de celofan.

ecologizare3-pt siteAcţiunea de ecologizare şi informare, din acest week-end, s-a intitulat ,,Pădurea, <<plămânul>> verde al Planetei”, şi nu a cuprins doar ecologizarea ci şi un seminar la care au participat şeful judeţului Ion Călinoiu, rectorul Universităţii ,,Constantin Brâncuşi”, Adrian Gorun, primarii din Baia de Fier şi Novaci, Constantin Mihuţescu şi Pantelimon Todea, decanul Facultăţii de Inginerie, prof.dr.ing. Luminiţa Popescu, şeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu şi un reprezentant al Agenţiei de Protecţia Mediului Gorj. Preşedintele proiectului a fost Gheorghe Roşioru, coordonatorul acţiunii de ecologizare Ileana Vasilica Bojincă.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here