Tinerii gorjeni nu vor să muncească

399

targ de joburi pt studenti (2)Târgul de joburi organizat ieri pentru studenţi şi absolvenţi a fost un real fiasco. Tinerii nu s-au arătat deloc interesaţi de căutarea unui loc de muncă deşi în această perioadă de criză problemele financiare sunt din ce în ce mai acute.

Potrivit organizatorilor, la acest târg trebuiau să participe nu mai puţin de 18 firme şi câteva sute de studenţi. Pe la ora prânzului, însă, pe holurile facultăţii de Inginerie aproape că nu se afla nimeni. „Nu ştim ce s-a întâmplat, vedem şi noi că nu este nimeni. Au venit cam 30 de studenţi. Nu îmi închipui de ce nu sunt interesaţi”, a spus Florin Becheanu, reprezentant al Ligii Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi”. Cei câţiva studenţi care au făcut totuşi prezenţa, s-au arătat mulţumiţi. „Oferta este ok, am văzut câteva firme. Nu îmi închipui de ce nu au venit şi colegii mei”, a spus o studentă.

Doar câteva CV-uri

De partea cealaltă, cei câţiva reprezentanţi de firme care au fost prezenţi s-au declarat nemulţumiţi de lipsa de interes a studenţilor. „Astăzi am primit două CV-uri, de la două fete. Dar e foarte slabă participarea. Îmi pare rău şi de organizatori, pentru că nu este uşor să pui la cale un târg de joburi”, a declarat Cornelia Ticuş, reprezentant firmă. Un alt angajator a spus că, probabil, tinerii au alte surse de venit şi că preferă să trăiască din câştigul părinţilor, fără a încerca să se autofinanţeze. Organizatorii evenimentului, adică membrii Ligi Studenţilor din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi”, dar şi partenerii lor din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj spun că nu îşi explică de ce tinerii nu vor să-şi găsească un loc de muncă.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here