Taximetriştii ţinuţi în continuare „la negru”

378

taxi facuta de mineReprezentanţii Compartimentului de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au amendat pe parcursul săptămânii trecute un număr de 13 societăţi de taximetrie şi transport persoane pentru

practicarea de „muncă la negru”. „Acestea aveau la muncă 18 persoane fără forme legale de angajare, dintre care trei femei. Au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 40.000 lei, precum şi numeroase avertismente”, ne-a declarat Gheorghiţă Cuzma, purtător de cuvânt al ITM Gorj.

Cinci dintre persoanele depistate fără carte de muncă lucrau pentru trei societăţi de taximetrie care îşi aveau sediul social în judeţele învecinate. Astfel, două au sediul la Drobeta Turnu Severin şi una în Dolj. „În total, am controlat 46 de societăţi care asigură transportul cu microbuzele între Târgu-Jiu şi localităţile învecinate, fiind vizată şi o societate care face legătura între Gorj şi Dolj”, a mai spus Cuzma. Pentru toate verificările făcute, inspectorii de muncă au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale şi pentru alte nereguli constate. Un număr de 19 angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi, valoarea acestora ridicându-se la suma de 62.000 lei.
Aceste controale au fost făcute în colaborare cu Garda Financiară, cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi cu organele de poliţie. Totodată, reprezentanţii ITM Gorj au efectuat 16 controale de verificare privind respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă şi s-au aplicat opt amenzi a căror sumă este de 20.000 lei. De asemenea, în perioada 25-29 ianuarie, inspectorii de muncă au mai efectuat acţiuni prevăzute în Programul cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii precum: supravegherea pieţelor în domeniul de competenţă, cercetarea incidentelor şi a accidentelor din această perioadă, precum şi efectuarea de numeroase controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în sectoarele industrie, comerţ, transporturi, construcţii.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here