Primarul de Polovragi, mandat de 6 luni, dar cu proiecte de 6 milioane euro

1348

Primarul comunei Polovragi, Gheorghe Epure, a reușit să realizeze proiecte pentru comuna pe care o conduce, doar de la jumătatea acestui an, în valoare de peste 6 milioane euro. Proiectele se află în diverse faze de aprobare, dar toate au la bază îmbunătățirea confortului cetățenilor localității.

Specializat în accesarea de fonduri europene, primarul de Polovragi, ales în vara acestui an după ce fostul edil a decis să nu mai candideze, s-a dovedit o mană cerească pentru localitatea care se bucură, mai ales acum, de nenumărate investiții bazate mai puțin pe bani de la bugetul local. Fostul funcționar Gheorge Epure, acum primar cu acte în regulă, a reușit să proiecteze, alături de echipa instituției publice, proiecte care pornesc de la modernizarea drumurilor sătești și ajung la îmbunătățirea condițiilor de trai ale rudarilor din rudăria comunei. Om cu frica lui Dumnezeu și modest din fire, primarul Epure se ferește însă să se laude presei cu realizările sale, preferând să spună, la solicitarea Gorjeanul, doar că a făcut un bilanț “cu sufletul” la finalul lui 2016 și nu unul cu pixul și hârtia.
La insistențe, edilul PSD explică totuși că proiectele sale, o parte se continuă pe PNDL, în timp ce altele se află în diverse faze de aprobare, au fonduri și de la bugetul local, toate însumând însă peste 6 milioane euro.

Alimentare cu apă, canalizare, dotări cămin cultural…
Dacă primarul este un om modest, proiectele sale nu sunt deloc așa, asta deoarece Polovragiul are în derulare proiecte cu multe zerouri, pornind de la drumuri sătești și canalizare până la modernizarea drumului de acces spre localitate. Cătunul Rudărie al Polovragiului va fi alimentat cu apă, locuitorii de acolo visând doar că vor avea, în această viață, apă la robinete. Pe diverse măsuri s-au depus proiecte care privesc modernizarea unui drum local pe o porțiune de 7 km, dotarea căminului cultural, dar și modernizarea drumurilor spre exploatațiile agricole.
Aspectul localității primează și el pentru noul primar, asta deoarece fostul șef de GAL vrea să pună arbori ornamentali la intrarea în comună, dar și să realizeze trotuare pietonale în ambele sate ale localității. Indiguirile de maluri au și ele importanță pentru primarul de Polovragi care vrea să realizeze și o cameră frigorifică pentru stocarea fructelor de pădure și a căpșunilor produse în localitate, dar și o linie de producție pentru procesarea acestora.
O mare parte din proiecte așteaptă deschiderea liniilor de finanțare pentru a fi depuse, primarul Epure fiind convins că acestea vor avea punctajele necesare pentru a obține fondurile, care vor duce la punerea lor în aplicare.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here