Târgujieni, poftiţi la degustat de Ziua Recoltei!

373

alexandru zaharia, facuta de mineAcesta este îndemnul lui Alexandru Zaharia, şeful Direcţiei de Servicii Comunale, din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, direcţie care se ocupă de organizarea Zilei Recoltei, pe data de 4 octombrie, în pieţele din municipiu.

Deviza zilei din acest an este „Lasă-mi toamnă pomii verzi”, iar punctul central de manifestări cu ocazia evenimentului este Piaţa Centrală. Autorităţile locale şi judeţene vor veni în rândul cetăţenilor şi producătorilor din sectorul agricol, încă de la orele 9, când vor fi întâmpinate cu pâine şi sare. Evenimentul va fi deschis oficial de către parada Fanfarei „Armonia”.

De asemenea, două personaje, „Morcoveaţă” şi „Roşioară”, interpretate de actori de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” vor fi prezenţi în mijlocul evenimentului pentru a provoca preşcolarii şi şcolarii prezenţi la manifestări cu ghicitori şi snoave.
Premii înmânate de Florin Cârciumaru
Între orele 9-11, evenimentul va avea trei coordonate: se vor expune legume, fructe şi flori, se vor face demonstraţii realizate de către producătorii specializaţi în realizarea vinului prin tescuire, scoaterea vinului cu tâlvul, olărit şi încondeiat vase, împletirea coşurilor, împletirea funiilor de ceapă şi usturoi, precum şi obţinerea untului cu ajutorul putineiului.
De asemenea, va avea loc premierea pentru ”Cel mai frumos stand”, unde se vor acorda premiile I, II şi III, înmânate de către primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru. Acestea constă în: un butoiaş pentru rachiu gorjenesc pentru marele câştigător, ocupantul locului al II-lea primind ustensile pentru udat, iar cel de pe locul al III-lea câştigând o foarfece de ultimă generaţie pentru toaletarea pomilor fructiferi. Nici un participant nu va pleca acasă însă fără o diplomă de participare.
În tot acest interval orar, până la orele prânzului, oaspeţii veniţi la manifestări vor putea degusta produsele expuse de comercianţi, produse care vor putea fi chiar cumpărate. „Vom expune şi 3 căruţe, ornamentate cu produse florale, legume, fructe, împletituri, care amintesc de transportul produselor spre piaţă de către ţărani”, ne-a declarat Alexandru Zaharia. Acesta doreşte ca târgujienii să se simtă bine la evenimentul de duminică, şi să intre în horă cu autorităţile prezente la eveniment, pe muzica Ansamblului Folcloric „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here