Un caz de braconaj la două zile

397
Direcţia Silvică Gorj se confruntă de o lună de zile încoace cu multe cazuri de braconaj. Adesea, vânătorii-infractori sunt de negăsit, lăsând în urma lor doar armele. „Am găsit arme ascunse în munte, pe sub frunze, iar braconierii ne spuneau că veniseră la adunat de ciuperci. Acum dosarele acestora şi armele confiscate sunt la IPJ, iar anchetele continuă.

Din păcate, ne confruntăm cu câte un caz de braconaj la câte două zile”, ne-a declarat Ion Coşleba, inginer al instituţiei mai sus menţionate. Acesta recunoaşte că braconierii sunt mult mai echipaţi, dispunând de jeep-uri şi ATV-uri care le favorizează dispariţia cât mai repede de la faţa locului.

Capre negre dorite de americani
Zonele montane din Gorj sunt extrem de căutate în această perioadă, dar şi controlate, deoarece, de câteva săptămâni, a început sezonul de vânătoare. „De pe 18 septembrie, vânătorii din străinătate au venit în Gorj. Un număr de 7 vânători au reuşit să doboare 4 cerbi carpatini, dar au ratat alţi 7. Ieri, ne-au mai venit 3 vânători, 2 din Italia şi unul din Bucureşti”, a completat Coşleba. Pe data de 6 octombrie, pe plaiurile gorjeneşti vor sosi 8 vânători americani, doi dintre ei venind special pentru a vâna capre negre. De asemenea, mai sunt aşteptaţi şi spanioli şi francezi la vânătorile de lupi, mistreţi, urşi şi lupi.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here