Municipalitatea târgujiană promite 2.100 de parcări de reşedinţă

407

parcari de resedintaProiectul de amenajare a parcărilor de reşedinţă pentru cetăţenii municipiului Târgu-Jiu este în întârziere. În primăvara acestui an, au început demolările construcţiilor neautorizate din faţa blocurilor,

respectiv a unor garaje, şi s-a dispus realizarea unor parcări cu regim special, intitulate parcări de reşedinţă. Conform lui Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, toate zonele din oraş vor avea aceste parcări până la sfârşitul anului următor. Momentan, acestea s-au amenajat în zonele Abator 1, Abator 2 şi Argeş. De asemenea, în prezent se continuă pe străzile Plopilor, Minerilor, 23 August, Mioriţei.

Până acum, s-au încheiat 600 de contracte pentru acest tip de parcări, iar conform administraţiei publice, relaţia concesionar- Primărie funcţionează excelent, chiar dacă cetăţenii se plâng de costurile ridicate. Spunem asta, deoarece pentru un astfel de loc de parcare, un posesor de autoturism plăteşte Primăriei Târgu-Jiu suma de 120 RON/an sau 10 RON/lună, beneficiind de locul propriu de parcare 24 de ore din 24. Reprezentanţii Primăriei promit până la sfârşitul acestui an amenajarea a 2.100 de locuri de parcare.
Sancţiuni de sute de lei
Parcările de reşedinţă sunt semnalizate pe verticală sau longitudinal, iar cei care nu respectă însemnele şi parchează pe locurile care nu le aparţin sunt taxaţi de către agenţii Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu. „Vrem să disciplinăm cetăţenii şi de aceea apelăm la aplicarea de amenzi. Sancţiunile pentru cei care parchează pe locurile de reşedinţă sunt în jur de 500-600 RON”, ne-a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu. Acesta a menţionat şi faptul că dacă fapta se repetă, se va trece la măsuri mai drastice, precum ridicarea autoturismului.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here