Bunuri în valoare de zeci de mii de lei, confiscate de Gardă

411
Un număr de 41 de agenţi economici din 47 verificaţi au fost sancţionaţi în perioada 6-13 septembrie a.c. cu amenzi contravenţionale în valoare de 62.900 RON de către reprezentanţii Gărzii Financiare Gorj.

De asemenea, s-au confiscat bunuri şi sume în valoare de 14.135 RON. Un administrator al unei societăţi comerciale s-a ales cu dosar penal în urma cercetărilor efectuate de către Garda Financiară Gorj, în colaborare cu Serviciul de Investigare a Fraudelor. Aceştia au descoperit faptul că bărbatul achiziţionase de pe piaţa ţărănească bovine în valoare de peste 900 mii RON, în perioada decembrie 2008-iunie 2009. Administratorul nu a putut prezenta documente legale de achiziţie şi nici evidenţe ale încasărilor aferente. Garda Financiară s-a ales cu un prejudiciu la bugetul general consolidat de peste 376.000 RON. Dosarul a fost transmis organelor abilitate în vederea efectuării cercetărilor. De asemenea, în urma colaborării cu IPJ Gorj pentru o acţiune în trafic în scopul combaterii transportului ilicit de mărfuri, au fost depistaţi trei agenţi economici care transportau mărfuri fără documente de provenienţă sau însoţire. Acestora li s-au aplicat amenzi în valoare de 13.000 RON, şi s-a dispus confiscarea produselor transportate. Relevant ar fi cazul agenţilor Postului de Poliţie Bumbeşti-Jiu care au identificat un bărbat ce transporta 118 litri de băuturi alcoolice şi 1.490 de pachete de ţigări.

Concomitent, în urma unor descinderi în barurile de noapte, s-a dispus suspendarea activităţii patronului unei discoteci. Totodată, şi o societate comercială s-a ales cu sistarea activităţii deoarece nu prezenta casă fiscală de marcat.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here