Acţiuni sportive şi de divertisment la Târgu-Jiu, de Zilele Tineretului şi Ziua Europei

381

În această perioadă, în municipiu se desfăşoară numeroase acţiuni sportive şi de divertisment în cadrul Zilelor Tineretului şi Zilei Europei. Horaţiu Gorun, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret, precizează că astăzi, la Crosul Tineretului sunt aşteptate să participa aproximativ 500 de persoane.

Ziua Tineretului debutează astăzi, la ora 10:00, cu un Cros al Tineretului. Aproximativ 500 de persoane sunt aşteptate să participe la competiţie. “O să dăm startul pe categorii. Crosul Tineretului, practic, se adresează persoanelor de la 14 ani în sus tocmai pentru faptul că este o întrecere care se încadrează în Programul „Sportul pentru toţi” dar e vorba şi de o distanţă calculată pentru tinerii peste 14 ani. Premiile nu sunt substanţiale, rămân însă surpriză nu aş vrea să le divulg acum. Vor fi 1600 de metri de alergat”, a declarat Horaţiu Gorun, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret în cadrul unei conferinţe de presă.
În cadrul aceluiaşi eveniment, vor avea loc meciuri de Street-Ball pe terenurile de baschet ale CS Pandurii Târgu-Jiu. Tot în cursul acestei zile, începând cu ora 10:00, la Facultate de Drept din municipiu este organizat un Târg de Joburi pentru tineri. La acest târg participă 10 agenţi economici care îşi vor prezenta ofertele cu locuri de muncă, timp de patru ore.
De la ora 18:00 în centrul Târgu-Jiului va avea loc un Flash-Mob, care se va desfăşura sub sloganul „Tineri cu bun simţ”.
Evenimentele continuă şi pe 9 Mai, când se sărbătoreşte Ziua Europei. În centrul municipiului va fi amenajat un punct de informare „Voluntari pentru Viitor”, iar în incinta Facultăţii de Ştiinţe Administrative din Târgu Jiu se va desfăşura un simpozion având ca temă sărbătorirea Zilei Europei, „Cetăţean Român, cetăţean european”, la care vor participa elevi şi studenţi. Spre seară, pe 9 mai în centrul Târgu Jiului se va cânta imnul Europei în Amfiteatrul Victoria, după care elevii Palatului Copiilor din Târgu Jiu vor susţine un spectacol în aer liber.

Invitaţi speciali
Gorun a mai precizat de asemenea că vor participa la competiţiile sportive atât tineri din administraţie cât şi tineri din alte medii gen educaţional, poate doctori, actori. “Încercăm să facem o chestiune de alăturare a generaţiilor pe de o parte iar pe de altă parte vreau să vă spun că nu este obligatoriu ca participanţii la Crosul Tineretului să aibă până în 35 de ani, important e să se simtă tineri în suflet. Vor fi atât tineri din administraţie cât şi tineri din alte medii gen educaţional, poate doctori, actori”, a conchis Horaţiu Gorun.

Parteneri
În realizarea acestor activităţi s-au implicat: Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Palatul Copiilor Târgu-Jiu, Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Munca Gorj, Universitatea „Constantin Brâncuşi”, Asociaţia Drumeţii Montane, Organizaţia Naţionala Cercetaşii României – Filiala „Ecaterina Teodoroiu”, Consiliul Judeţean al Elevilor Gorj, Asociaţia CECIS România, Asociaţia Tineret şi Dezvoltare Regionala, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, AFOFM GORJ.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here