Director din CEO, sub control judiciar

476

Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere din CEO, rămâne sub control judiciar. „Menţine ca legală şi temeinică măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Antonie Daniel. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.”, au decis judecătorii.
Daniel Antonie a fost trimis în judecată pentru șapte infracțiuni de abuz în serviciu, în formă continuată. Mai multe bunuri ale sale se află în prezent sub sechestru, printre care un autoturism și un teren în comuna Ionești.
”La data de 15 decembrie 2015 a fost întocmit procesul –verbal de sesizare din oficiu, în care s-a reținut că, în perioada octombrie 2013-mai 2015, la Complexul Energetic Oltenia SA – Sucursala Divizia Minieră, au fost achiziționate, cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniul achizițiilor publice și la prețuri supraevaluate, truse medicale de prim ajutor și furtunuri de pompieri de la SC (…) SRL și SC TFR TEMINVEST SRL. Astfel, deși valoarea totală a investițiilor depășea pragul minim prevăzut de OUG 34/2006 pentru organizarea unei proceduri competitive de achiziție, din dispoziția directorului general al SDM, Antonie Daniel, achiziția a fost fracționată prin divizarea acesteia către unitățile miniere de carieră Peșteana, Pinoasa, Rovinari și Jilț Nord. Trusele medicale și furtunurile de pompieri au fost achiziționate de la cele două societăți mai sus menționate la prețuri supraevaluate, de 830 lei, respectiv 850 lei, fără TVA, în condițiile în care oferta de piață pentru astfel de produse era de aproximativ 150 lei. Astfel, bugetul CEO SA a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 400.000 lei”, se precizează în rechizitoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here