Amenzi de sute de milioane, aplicate de poliţiştii rutieri

364

Verificari politieAmenzi în valoare de aproximativ 36.000 lei, două permise suspendate şi cinci certificate de înmatriculare retrase. Acesta a fost rezultatul unei acţiuni de verificare a transporturilor de mărfuri desfăşurată miercuri de poliţiştii rutieri gorjeni.

În data de 16 mai, poliţişti ai Serviciului Rutier Gorj, împreună cu poliţişti rutieri din cadrul subunităţilor teritoriale de poliţie, au acţionat pe linia verificării legalităţii transportului rutier public de mărfuri. Pe parcursul acestei acţiuni, poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 36.000 lei. „Poliţiştii au constatat şi aplicat 54 de sancţiuni contravenţionale din care: 3 pentru nerespectarea H.G. nr. 1373/2008 privind reglementarea furnizării şi transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice, 3 la O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 2 conform prevederilor O.G. nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, iar diferenţa pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 36.000 lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării două permise de conducere şi retrase cinci certificate de înmatriculare”, a anunţat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

20.000 lei, amendă pentru o firmă din Turceni

Tot miercuri, în timp ce acţionau pe DE 79 pentru verificarea legalităţii transportului rutier public, poliţiştii din Turceni, au oprit pentru control un autocamion care era încărcat cu 8,3 tone de deşeuri feroase. În timpul verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că marfa transportată a fost încărcată de la o societate comercială cu punctul de lucru în oraşul Turceni şi urma să fie transportată pe raza judeţului Dolj. „Întrucât conducătorul auto nu a deţinut documente de provenienţă pentru deşeurile transportate, firma cu punct de lucru în Turceni a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei, pentru efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită în condiţiile legii, conform prevederilor Legii nr.12/1990, republicată”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Întreaga cantitate de fier a fost ridicată în vederea confiscării şi lăsată în custodia unei societăţi comerciale.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here