Bilanţul furtunii: Incendii şi acoperişuri distruse în Gorj

350

1112Furtuna de miercuri, 20 iulie, a provocat pagube în mai multe localităţi din judeţul Gorj, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al judeţului Gorj intervenind însă rapid pentru stabilirea stării de normalitate în patru cazuri.

Acoperişuri distruse de copaci

Incendii şi copaci doborâţi, cam acesta este bilanţul furtunii de miercuri, 20 iulie, pentru judeţul Gorj. Acoperişurile mai multor case au fost distruse de copacii căzuţi, Detaşamentul de Pompieri Târgu-Jiu intervenind pentru degajarea acestora în două cazuri: în satele Dobriţa şi Bâlta, din comuna Runcu. În ambele cazuri au fost afectate acoperişurile pe suprafeţe de aproximativ 5 mp. Tot în comuna Runcu, de această dată în satul Runcu, a fost necesară intervenţia pompierilor târgujieni pentru a stinge un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Cauza probabilă a incendiului a fost trăsnetul, în incendiu arzând aproximativ 3 mc de lemne de foc.

Incendiu în Poienari

Şi Garda de Intervenţie Novaci a fost ocupată miercuri. Un echipaj al acesteia a intervenit în satul Poienari din comuna Bumbeşti – Piţic, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. În incendiu, provocat tot de trăsnet, au ars acoperişul unei anexe gospodăreşti, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp şi circa 3 tone de fân. Intervenţia a durat aproximativ 60 de minute, pompierii militari fiind ajutaţi şi de trei pompieri voluntari ai S.V.S.U. Bumbeşti – Piţic.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here